Han er pappa til to, og var nok skeptisk da han og kona Idun fikk tilbud om å delta i foreldreprogrammet som er myntet på barn i barnehagealder 3–6 år.

– Men nå anbefaler jeg foreldreprogrammene for alle andre. Man tror man vet, men jeg lærte masse, ikke minst om nye måter å prate med barn på. Selv om det nå er ett år siden vi tok kurset, har vi papirene hengende på kjøleskapet som en påminning, sier Marius Håkensen. Han får støtte av en mamma som også var med, Hero Magnussen: – Det var utrolig lærerikt!

«De utrolige årene» heter foreldreprogrammet som helsestasjonen nå bruker. Det styres via universiteter i Tromsø, og kurslederne har fått sin opplæring derfra. Koordinator for foreldreprogrammet på Hamar helsestasjon, Eva Kjos, forteller at de har fått veldig mange gode tilbakemeldinger fra foreldre.

– Grunntanken i kursene er å skape gode relasjoner mellom foreldre og barn, gjennom lek, ros, oppmerksomhet og ikke-straffende grensesetting, sier Kjos. Nå har kommunen fått økt støtte til kursene og kan derfor gi tilbudet til flere. To av kursene, begge to for barn opp til seks år, men med litt ulike innfallsvinkler og varighet, starter 16.- og 28. februar.

Et tredje kurs, foreldreprogram for skolealder 6–12 år, er i gang, men starter igjen til høsten. Det gjør også de to første kursene.

– Det har tidligere vært ventelister for å komme med på kursene, men nå er det bare å ta kontakt. Det er vi som leder kursene som ser hvilket kurs som passer best, sier Eva Kjos.

Alle kursene er gratis.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00