Navnet er Hamar og Lillehammer julebrus, og i flere år har de to byene stridet om hvem som egentlig "eier" julebrusen, det til tross for at HA har dokumentert at brusen er fra Hamar.

Ordfører Einar Busterud har på mange måter vært hærfører i den striden.

Han har også vært rimelig klar på at Hamar julebrus er den klart beste. Som da HA for to år siden lagde en sak om at Hamar julebrus vant stort sett alt av julebrustester. Da uttalte Busterud følgende:

- Denne testingen bør avblåses en gang for alle. At vår julebrus er best har jo blitt avgjort for lenge siden

Ordføreren har nok et poeng for nå er testen for årets julebrus hos Aftenposten ute:

Med terningkast 5 får brusen best skår av både "røde" og "gylne" julebrus.

"Den lukter lite og minner om fruktchampagne med tyggegummi. Den er litt mørk og skiller seg ut i smaken. Hamar Julebrus stikker av med seieren på grunn av en høyere gjennomsnittsverdi enn Dahls", er bedømmelsen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.