Kontrakten som er på om lag seks millioner kroner ble undertegnet fredag og gjelder strekningen mellom Arnkvern og Brumunddal.

Kontraktsparten til det kjente Hamar-selskapet er Nye veier – det statseide foretaket som står bak utbyggingen av ny E6 gjennom Hedmarken.

Matjordavtaket er en del av de forberedende arbeidene som må utføres før anleggsstart for utbyggingen av firefelts E6 mellom Arnkvern og Brumunddal.

– Dette viser at lokale entreprenører er konkurransedyktige, sier Øyvind Moshagen, prosjektdirektør for E6 Mjøsområdet.

Dobloug Entreprenør AS skal utføre arbeidet i høst og det blir oppstart så snart som praktisk mulig. Arbeidet med matjordavtak skal være ferdig innen utgangen av oktober i år. All matjord skal så langt som mulig tilbakeføres den eiendommen den tas fra.

- Matjordavtaket må utføres før totalentreprenøren skal starte på selve anleggsarbeidet. På strekningen Arnkvern - Brumunddal planlegger Nye Veier anleggsstart i oktober 2017, sier Moshagen.

Strekningen Arnkvern – Brumunddal inngår i utbyggingsprosjektet Kolomoen – Moelv.

Arnkvern – Brumunddal skal stå ferdig i 2020.

Hele strekningen ferdigstilles i 2021. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.