Det er Telemarkforskning som lanserer Norsk kulturindeks for 2017.

Fra hjemmesiden deres kan man lese følgende om hva kulturindeksen egentlig er for noe:

"Norsk kulturindeks er en årlig oversikt over kulturtilbud og kulturaktivitet i norske kommuner utarbeidet av Telemarksforsking. Indeksen er basert på registerdata fra en rekke offentlige etater, interesseorganisasjoner og foreninger. Målsetningen med Norsk kulturindeks er å beskrive det faktiske kulturtilbudet og den faktiske kulturbruken innenfor kommunen som geografisk område. Indeksen er utviklet av Telemarksforsking i samarbeid med norske kommuner og fylkeskommuner".

Hamar skårer bra på både antall kunstere, kulturarbeidere, konserter, frivilighet og bibliotek.

Busterud fornøyd

Les mer om undersøkelsen her.

Hamar-ordfører Einar Busterud er naturligvis fornøyd med rankingen. Han mener kommunen nå høster frukter etter mange års prioritering av kulturlivet.

- Det er bredden i aktiviteten som trekker Hamar så mye opp, sier Busterud.

- Hvor mye har kulturhuset å si?

- Enormt betydning. Der er den store scenen, men også der aktivitet blant barn gror fram.

Busterud mener en god kulturkommune er helt avgjørende for å oppleve vekst i kommunen.

- Folk legger mer og mer vekt på hva man kan gjøre på fritiden. Det viser all forskning.

Var i 40-årslag med Harket

Selv om det er mange kulturtilbud i Hamar er det konserten med a-ha som er på de flestes lepper nå. Tirsdag ble salget av billetter satt i gang. Bandet solgte 7.500 billetter på én time.

- Skal du på a-ha-konsert?

- Jeg må jo det.

- Hva forhold har du til a-ha? 

- Jeg er kanskje litt for gammel, og har mest hørt dem på bilradioen. Jeg liker nok heavy metal bedre enn falsett. Men jeg har truffet Morten Harket en gang.

- Fortell?

- Jeg har vært på et 40-årslag hvor også han var deltaker. Det var i Reykjavik.

- Hvordan var han da?

- Han var hyggelig, han.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.