Onsdag kveld ble de nye lyskasterne rundt Hamar domkirke skrudd på.

Hamar kommune har brukt rundt en kvart million kroner på å lyse opp byens midtpunkt Hamar domkirke.

Fra 17 og utover i går kveld ble lyskasterne tent og justert i det lette snøværet.

– Domkirken er bygd på en av gamla Hamars tre høyder. Fengselet og Midtbyen skole ligger på de to andre, sier ordfører Einar Busterud, som synes det er stas at den kritthvite kirka nå er opplyst.

– Kirka ligger i enden av aksen fra Mjøsa, og overvåket byen og torget. Det er mye symbolikk her, og den nye belysningen understreker det, sier Einar Busterud til HA.

Belysningen av Hamar domkirke har ligget inne i Hamar kommunes investeringsplan for 2017.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.