Administrasjonen i Hamar kommune har framforhandlet en opsjonsavtale for salg av en fire mål stor kommunal tomt ytterst på Tjuvholmen.

Der vil investor Arthur Buchardt bygge et nytt storhotell med 320 rom og konferansefasiliteter i inntil 35 etasjer.

Kraftige reaksjoner

Opsjonsavtalen må godkjennes av kommunestyret for å bli gyldig.

Lokale eiendomsutviklere har reagert kraftig på opsjonsavtalen siden de i lengre tid har jobbet for å utvikle området, og for drøyt et år siden inngikk en samarbeidsavtale med Hamar kommune om å regulere området.

Les også: De to gigantene innen boligbygging på Hedmarken mener at kommunens avtale med Arthur Buchardt frastjeler dem muligheten til å bygge høyhus på Tjuvholmen. Utstillingsplassen Eiendom dobler nå Buchardts bud.

Til formannskapet onsdag hadde Arbeiderpartiet med seg et endringsforslag som lød på å åpne for konkurranse om tomteområdet. Med tanke på hvor mange kritiske spørsmål som ble stilt i formannskapet onsdag, kunne de fort ha fått flertall.

Utsatte saken

Ordfører Einar Busterud (BBL) foreslo og fikk gehør for å utsette saken i én uke.

Han sier at det kan godt hende at formannskapets vedtak hadde vært å avvise opsjonsavtalen, men at utsettelsesforslaget kom ut fra at han skjønte at det var mye usikkerhet.

– Hva mener By- og bygdelista om opsjonsavtalen?

– Vi har ikke tatt stilling til avtalen, sier Busterud.

Visste om samtaler

Mens resten av formannskapet ble meget overrasket over opsjonsavtalen som de ikke hadde hørt noe om i forkant, var Busterud kjent med at det var samtaler. Ordføreren er positiv til opsjonsavtalen, og at Hamar må utnytte muligheten til å bli en konferanseby på nasjonalt nivå.

Det var Geir Byberg (KrF) og Katrine Aalstad (MDG) som var mest kritiske i formannskapet.

– Det er mulig det går an å finne et juridisk smutthull, men dette handler mer om forutsigbarhet og politikk, framholdt Byberg.

Katrine Aalstad (MDG) etterlyste rådmannens mandat for å bli en nasjonal konferanseby, og ble satt på plass av Busterud som ba Aalstad lese seg litt opp.

HA var onsdag i kontakt med Arthur Buchardt. Han vil ikke kommentere noe før saken er ferdig behandlet i politiske organer i Hamar.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.