• Christian E. Bergheim er fotojournalist i Hamar Arbeiderblad.
    FOTO: Trond Lillebo

Bildet tok Bergheim da Skibladner kom til Hamar i forbindelse med NRKs "Skibladner minutt for minutt" i fjor sommer.

Nå har bildet gått helt til topps og vunnet fotoprisen under "Gull og Gråstein", som er en stor regional journalistkonferanse for Østlandet.

I juryens uttalelse om vinnerbildet, heter det: "Han har levert et stemningsfullt bilde, som setter leser og seer rett inn i settingen. Det er godt komponert, har god dybde, og gir et godt bilde av folkelivet.Fotografen har klart å finne en god posisjon i en situasjon der vind og vær gjør at motiv endres rask".

Trodde pris var feberfantasi

Bergheim har også vunnet Hedmark journalistlags fotopris for samme bilde tidligere.

Fotojournalisten selv er overrasket over tildelingen:

- Det var en gledelig overraskelse. Jeg lå syk hjemme i senga da jeg fikk beskjeden, og jeg trodde med en gang det var en feberfantasi, sier Bergheim med et lurt smil. 

Tok cirka 50 bilder

- Det er hyggelig å bli verdsatt og også hyggelig at andre kollegaer får se hvor fint vi har det her på Hedmarken, legger han til.

- Hvordan tok du bildet?

- Jeg jobbet egentlig ikke med den saken, men jeg tok meg en tur ned for se på folkelivet. Jeg hadde med kamera og da jeg så Skibladner komme inn var det bare å knipse i veg. Jeg så flaggene og stilte meg opp for å få dem i forgrunnen. Av 50 bilder så var det kanskje bare ett eller to som ble brukbare. Moralen er: Ta masse bilder, sier Bergheim.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00