Den spektakulære flukten ble først omtalt i HA 14. oktober 2013. Fangen brukte en smørkniv til å grave seg ut av fengselet.

Siden den gang har Fred Binaku vært på flukt.

Tirsdag formiddag melder Dagbladet at Binaku er pågrepet og skal møte i retten.

Til Dagbladet forteller advokat Bjørn Erik Rødser at Binaku kom til Norge i går, og at han har vært i kontakt med klienten.

– Han begjærer seg løslatt og skal forklare seg i rettsmøtet i dag, sier Rødser til Dagbladet – uten å ville gå nærmere inn på hva Binaku har forklart om hva han har gjort de siste seks årene.

LES OGSÅ: Rømlingen var narko-storfisk

Dagbladet skriver videre at Binaku ble pågrepet i Tyskland og begjært utlevert til Norge.

Bakgrunnen for flukten fra Hamar fengsel var at Binaku ble pågrepet i desember i 2012. En lastebil med drøye ni kilo heroin kom kjørende over grensa ved Svinesund. Sammen med to andre menn, ble Binaku tatt av politiet og siktet for medvirkning til den ulovlige importen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.