Det har egentlig gått veldig greit i år. Jeg har vært i rute opptil flere ganger i desember. Adventstjerna, for eksempel, kom opp i stuevinduet etter planen. Men jeg kan ikke huske at pæra var så sterk i fjor? I all hast ble en ny lyspære innkjøpt, det får da være grenser for «sterk og klar». Her sto vi i reell fare for å bli nedrent av vise menn i adventstida, det hadde vi da slett ikke tid til.

Nå henger det bare én enslig pakke igjen på pakkekalenderen som jeg forsøkte å avvikle i år igjen. Argumentasjonen var i år som i fjor at hustes tenåring kanskje har blitt litt for gammel til sånt? I fjor protesterte han heftig, i år sa han nesten ingen ting. Han svarte med et grynt. Tenåringen hjemme hos oss har det ikke med å sløse med ord. Men jeg hadde faktisk forventet at han skulle møte dette utspillet med krav om forhandlinger om solid kompensasjon for tapte velferdsgoder.

Det kom ingen krav. I stedet lød kraftige bankelyder fra etasjen under, og da vi våget oss ut på trappeavsatsen for å se hva som foregikk, skjønte vi at diskusjonen var over før den hadde begynt. Med solide spiker var den hjemmelagde pakkekalenderen slått opp på veggen som en slags variant av Luthers teser på kirkedøra, en protestplakat mot alle mødre som vil juletradisjonene til livs.

Og akkurat sånn er det jo? Tradisjoner og gode barndomsminner går aldri av moten for oss som er glad i jula. Og enten vi feirer han som ble født i en stall eller solsnu og lysere tider som kommer, så deler vi ett ønske:

En god og fredfull jul til alle!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.