For den spisende mannen sitter i den velkjente fellen. På veg for å se grønne fotballbukser spille bortekamp et sted blant knauser og grå granskog, har han og kameratene nok en gang gjort det de hver gang sier de aldri mer skal gjøre. Men det er noe som alltid skjer da sulten tar overhånd, og beslutningsevnen er blåst for alle vinder.

De stopper på en vegkro.

For med hånda på hjertet, ti kniver og kors på halsen: matopplevelsene langs norske veger er ofte mer grøss og gru enn det er kulinariske opplevelser. Enden på visa er som regel slik: magesekken jamrer og bærer seg, og svarer på det den fikk servert med å sende av gårde ei laus masse ned i porselenet.

Men den spisende mannen er godt oppdratt. Hjemme har han alltid fått høre med en velment pekefinger rettet mot seg, at: «du spiser opp maten din». 

Dette rådet har han tatt med seg inn i voksen alder. Så selv når fluene krabber og fråtser i grillkrydderet på de vasne opphøgde potetene, og salaten drukner i Thousand Island, beholder den godt oppdratte mannen motet. Han spiser alt.

I bilen lukter han på jakka si. Den lukter brun saus. På skjorteermet har han en ketchupflekk. Det rumler i magen. Mannen avbryter sjåføren: – Kan du stoppe? Jeg må på dass.

God kulinarisk helg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.