Fra skogeiernes perspektiv har ordningen frivillig vern, som WWF-Myhre vil at Stortinget skal bevilge én milliard kroner til, gjort konfliktene rundt skogvern langt mindre intense.

Det forteller Arne Erik Myhre, som er allmenningsbestyrer i Løiten almenning.

– I 1993 ble et reservat ved Budor tegnet inn på kartet uten at allmenningen kjente til det. Frivillig vern er absolutt en bedre løsning, for da er det vilje til å verne fra begge parter, sier bestyreren, som har dette å si om miljøvernernes milliarddrøm.

– Det må i hvert fall være penger for at en skal kunne gjennomføre frivillig vern.

Det er Løiten almenning som eier skogen ved Gitvola. Granskogsormådet er administrativt vernet kommunalt etter initiativ fra skogeieren selv, men har ikke status som naturreservat.

– Vi har valgt ikke å hogge i den gamle, grove skogen fordi det er et interessant turområde vi vil ta vare på, sier Myhre.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.