Årets festival ender trolig i balanse rent økonomisk. Festivalsjef Rune Myhren uttalte til HA mandag at ytterligere festivalsatsing er avhengig av hjelp.

– I beste fall går årets festival i null. Det vil da være som i fjor, sier Myhren.

KOSTET 3,7 MILL. KRONER

Tømmerstock-festivalen trakk 6.500 publikummere. Inntektene fra billettsalg og servering matcher trolig kostnadene på 3,7 millioner kroner.

Bare scene, lyd, lys og strøm kostet 900.000 kroner.

– Vi sprekker på salg av mat og drikke. Folk kom sent til festivalen. Salget var dårligere enn i fjor. Dette er inntekter som vi er helt avhengig av, sier Rune Myhren.

Han er også litt skuffet over den lokale oppslutningen om festivalen:

– Når vi ser på hvem som kjøpte billett fredag, er 35 prosent utenfra regionen, oppsummerer Rune Myhren.

MÅ HA LIKVIDITET

Festivalsjefen utelukker ikke at det blir femårsjubileum neste år. Det vil kreve noen interne grep i organisasjonen og økonomisk hjelp.

Utfordringen til driftsselskapet Tømmerstock Kulturdrift AS er at festivalen skal bidra med penger inn i selskapets drift.

Leie av Tømmerstock Kulturscene i Nygata og lønn til festivalsjefen (80 prosent stillin g) knytter seg til 1,2 millioner kroner i årlige utgifter.

– Vi må kanskje gå inn å se på driften av kulturscenen, sier Myhren.

ØNSKER SEG ÅGE

Samtidig er Rune Myhren klar på at artistvalgene neste år blir veldig viktig.

– Skal vi henge med må vi ha artister som trekker folk. Vi må få med oss omgivelsene for vi er økonomiske sårbare, sier Myhren.

Åge Aleksandersen trakk fullt hus på Tømmerstock i 2015. Tre år senere kan han bli hovedtrekkplasteret på jubileumsfestivalen.

– Vi har snakket om det. Det er selvsagt avhengig av at han kan spille her, sier Myhren.

EN UKE SENERE?

Åge Aleksandersen og Sambandet koster rundt 350.000 kroner. Det er en fin pris for Tømmerstock.

Andre populære norske artister koster opp mot det dobbelte.

– Vi må vite at vi får igjen for det vi investerer, sier Rune Myhren.

Han vurderer også at siste helga i juni er en enda bedre festivalhelg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.