Det var på en pressekonferanse i Sykehuset Innlandets lokaler i Brumunddal klokken 12.00 i dag at den administrerende direktøren ga sin anbefaling til innstilling for styret. Neste fredag skal Anne Enger og kompani ta den endelige avgjørelsen for Sykehuset Innlandet rundt styrebordet.

Så sendes prosessen videre til Helse Sør-Øst og Helse- og omsorgsdepartementet for endelig behandling.

- Hvorfor vil du ha et hovedsykehus ved Mjøsbrua? 

- Jeg tror det er viktig at vi samler fagområder til det beste for pasientene. Pasientorganisasjonene og brukerne har vært veldig tydelige, de ønsker å komme til et sted hvor man har muligheten til å behandle hele pasienten, sier Andersgaard til HA etter pressekonferansen.

Håper styret går for det samme

- Hvor tungt tror du din innstilling vil veie for styret? 

- Vi har hatt en lang utredning, vi har hatt diskusjoner med styret, vi har hatt høringsuttalelser, vi har hatt åpne temamøter og vi har flere ganger diskutert saken. Jeg håper og tror at de går for denne innstillingen, svarer Andersgaard.

- Hvor tungt tror du styret i Sykehuset Innlandets avgjørelse vil veie for Helse Sør-Øst og departementet? 

- Det er jo sånn at hvert nivå gjør en selvstendig vurdering, og behandler saken på et selvstendig grunnlag. Og jeg vil håpe og tro at også Helse Sør-Øst ønsker en samling av funksjoner i Innlandet, sier administrerende direktør.

- Dette er en diskusjon som har pågått i mange tiår. Helse Sør-Øst har anslått at de kan skal behandle saken i løpet av 2018. Tror du vi faktisk vil ha en endelig avgjørelse i 2018? 

- Det vet jeg ikke. Men det er klart vi ønsker at vi skal få satt at det er dette vi går for. 

hamar kan få mindre aktivitet

Parallelt med planleggingen av Mjøssykehuset, vil det foregå en utvikling av dagens sykehus. Det skal utredes behov for tilpasset døgntilbud på ett eller to andre sykehus i Mjøsregionen, i tillegg til at det vil bli tilbud om poliklinikk og dagbehandling ved alle de fire sykehusene i Hamar, Elverum, Gjøvik og Lillehammer.

Andersgaard antyder at det er sykehusene på Hamar og Gjøvik som kan komme dårligst ut av den prosessen.

- Det legges opp til aktivitet ved alle de fire sykehusene som er i dag, men det er ett til to som skal ha mer aktivitet. Blir det en ny kamp? 

- I utredningene har vi sett på ulike modeller, og i hovedsykehusmodellene har vi sett at opptaksområdene til Gjøvik og Hamar blir lagt inn under Mjøssykehuset, og så har vi sett på ulik bruk av sykehusene på Lillehammer og Elverum. Jeg håper at vi kan få til en god prosess, slik at dette ikke blir en ny kamp. 

- Er det kjørt for de som ønsker et hovedsykehus et annet sted enn Mjøsbrua? 

- Vi har hørt på høringsinstansene, og har foreslått beliggenhet, svarer Andersgaard.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.