Onsdag kveld behandlet kommunestyret sin høringsuttalelse til framtidig sykehusstruktur i Innlandet.

Styret i Sykehuset Innlandet anbefaler at det bygges et nytt hovedsykehus for Hedmark og Oppland ved Mjøsbrua.

Rådmann Bjørn Gudbjørgsrud i Hamar sjokkerte mange da han ba Hamar-politikerne om å vrake et sykehus ved Mjøsbrua, og starte å lete etter sykehustomt innenfor Hamars grenser.

Snekret kompromiss

I forkant av onsdagens kommunestyre, var det lagt ned stor politisk innsats i å finne en ordlyd som kunne tekkes hele kommunestyret.

Og de klarte å samle seg bak at de ser behovet for å samle somatikk, psykisk helsevern og rus i et hovedsykehus i eller i nærheten av Hamar.

Men der stopper også enigheten.

Både Frp, Venstre, SV og Arbeiderpartiet ser Moelv som «i nærheten av Hamar», men det er det delte meninger om ellers. Frp fikk til og med en protokolltilførsel på at de anser Moelv som i nærheten av Hamar.

helse sør øst avgjør

Den endelige beslutningen om framtidig sykehusstruktur tas av Helse Sør-Øst.

Ordfører Einar Busterud (BBL) advarte sterkt mot å bygge den femte byen ved Mjøsa i form av et hovedsykehus ved Moelv.

– Et sykehus må ligge nærme utdanning, forskning og servicefunksjoner. Innlandet er ikke tjent med at Moelv bygges som den femte byen ved Mjøsa, sa Busterud.

Spark til Ringsaker

Tor Inge Martinsen (BBL) sa at det måtte vær høyst legitimt å hevde Hamars interesser i debatten.

– Det er først når Hamar fronter sine interesser, at det blir «lokaliseringskamp». Det skal vi ikke akseptere, sa Martinsen.

Det manglet ikke på spark til Ringsaker fra kommunestyrets talerstol. Selv om kommunenavnet ikke ble nevnt, kom Busterud med et dårlig skjult hint til naboen i nord.

– Jeg har merket meg at det bor flest uselviske verdensborgere nærmest Mjøsbrua, og at det bare er hamarsingene som tenker på seg selv, sa Busterud, før et enstemmig kommunestyre stemte for kompromissforslaget fra formannskapet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.