Vinterferien starter i neste uke og Sjusjøen Hytteutleie har leid ut alle sine 1.000 senger fordelt på 100 hytter.

– Det er ikke oppsiktsvekkende at vi er fullbooket i uke 8, men økningen i de andre vinterukene er formidabel. I uke 5 og 6 økte vi med 30 prosent sammenlignet med 2016. Vi hadde et belegg på nærmere 80 prosent, forteller daglig leder Johnny Stafsnes Gregersen i Sjusjøen Hytteutleie AS.

snøen lokker

Tyskere og dansker har virkelig oppdaget Sjusjøen. Det er utlendingene som dominerer i landets største hytteby i januar og tidlig i februar.

– Uke 7 var også bra med en 25 prosent økning fra i fjor. Uke 8 går av seg sjøl og uke 9 er også tradisjonelt sett god for oss som leier ut hytter. Oppland og Oslo har vinterferie denne uka. Vi regner å fylle opp, sier Stafsnes Gregersen til HA.

– Sjusjøen trener flere senger i utfartsukene?

–Ja, ingen tvil om det. Det er planer om bygging av 400 nye hytter ved Æftastjern i bunnen av Natrudstilen. Hyttene skal være ferdigstilt innen tre år, sier utleiesjefen.

Han er fornøyd med at påsken kommer flere uker senere i år enn i 2017. Det betyr at utleiesesongen i vinter forlenges og inntektene øker.

Betaler 25.000 for uka

Turistene betaler villig 25.000 kroner uka for de største og mest luksuriøse hyttene på Sjusjøen.

– Få med at det er plass til 14 mennesker i disse hyttene. Det er også mulig å leie storhytter med plass til 44 personer. Det koster rundt 25.000 kroner for ei uke, forklarer Stafsnes Gregersen.

Ringsaker på hyttetoppen

Tall fra Eiendom Norge som NTB har hentet inn viser at Ringsaker er i toppen når det gjelder hyttesalg. Flest solgte hytter finner man i kommunene Trysil, Ringsaker, Krødsherad og Sigdal.

– Det har vært en stor økning i antall omsetninger de siste årene, noe som vitner om et sterkt marked for fritidsboliger på fjellet. For landet samlet har det neppe tidligere vært solgt flere fritidsboliger på fjellet enn de siste tolv månedene, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

Stor interesse

Interessen for fritidsboliger på fjellet er stadig større og fra februar 2016 til januar 2017 ble det solgt 3 463 fjellhytter i Norge – en økning på 13 prosent fra året før.

Kommunene Trysil, Ringsaker (Sjusjøen), Krødsherad og Sigdal (Norefjell) topper statistikken over flest omsetninger, mens de høyeste medianprisene finner vi i Flå, Øyer og Sirdal.

Fjellhytter beliggende ved langrennsløyper steg med 4,0 prosent det siste år, mens fjellhytter beliggende ved alpinanlegg steg med 6,3 prosent.

–Hyttemeglerne har det siste året gitt tilbakemelding om høy aktivitet og stor etterspørsel etter fjellhytter. Prisene for fritidsboliger på fjellet har steget med 5,5 prosent det siste året, og vi forventer at den positive trenden i markedet vil fortsette utover vinteren, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

– Det har vært en stor økning i antall omsetninger de siste årene, noe som vitner om et sterkt marked for fritidsboliger på fjellet. For landet samlet har det neppe tidligere vært solgt flere fritidsboliger på fjellet enn de siste 12 månedene, sier Dreyer.

Gjennomsnittlig salgstid synker fra 113 til 107 dager, og raskest går det i Vestre Slidre med 44 dager. Tregest går det i Hemsedal med 250 dager

– Salgstiden er normalt lenger i fritidsboligmarkedet enn i det ordinære boligmarkedet. Gjennomsnittlig salgstid har gått noe ned, noe som bekrefter det høye aktivitetsnivået som har vært i hyttemarkedet det siste året, sier Dreyer.

I snitt ble fritidsboliger på fjellet solgt 0,9 prosent under prisantydning.

– Selgerne må fremdeles belage seg på å akseptere en pris noe under prisantydningen, noe som er normalt i hyttemarkedet. Det er fortsatt mye å velge i blant fritidsboliger på fjellet, men kjøperne er vesentlig mer aktive enn for bare få år siden, avslutter Dreyer.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00