Høyres Kristian Tonning Riise er ikke imponert over Hamar-rådmannen Bjørn Gudbjørgsruds innstilling i sykehussaken:

– Dette må være det verst tenkelige tidspunktet for en ny lokaliseringsstrid om sykehuset. Nå har nylig et stort flertall i fylkestingene i både Hedmark og Oppland gjort tilnærmet likelydende vedtak om å opprette et nytt hovedsykehus ved Mjøsbrua. Det er et svært viktig steg i retning av å få til noe vi har snakket om utrolig lenge, sier Riise.

Han mener det kan være gode argumenter for å legge et nytt hovedsykehus til Hamar, men konsekvensene av å begynne en ny kamp, er at det blir fullt opprør på Oppland-siden.

– Hvorfor skulle ikke de da begynne en ny kamp for å få det til eksempelvis Gjøvik? Det kan man jo også fra deres perspektiv argumentere godt for, og plutselig er hele prosessen tilbake der vi startet, fastholder Riise.

Advarer sterkt

– Politikk er ikke bare å ha rett. Enda viktigere er det å få rett. Nå har vi et forslag som kan samle bred oppslutning i begge fylker. Så jeg vil advare sterkt mot nye kamper som kan ende opp med å skusle bort muligheten for et nytt spesialistsykehus i mjøsregionen, eller sende oss lenger bak i køen, sier Riise.

Stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen (Ap) uttaler følgende:

– Jeg vil advare sterkt mot å trekke debatten om sykehus tilbake igjen så mange hakk som det rådmannens utspill gjør. Vi har diskutert denne sykehusstrukturen i alle de år jeg har vært aktiv i politikken, og vi har kranglet og rykket tilbake til start mange ganger på grunn av stedskampene. Det eneste det har ført til er at Innlandet har blitt oversett og forbikjørt.

Tapte kampsaker

– Nå er vi endelig kommet så langt at fylkestingene er enige i hva som vil gi folk i regionen vår best mulig trygget for helse framover. Da bør vi som er opptatt av framdriften støtte opp om det, og ikke ta opp igjen gamle tapte kampsaker, sier Trettebergstuen.

Heller ikke Tor Andre Johnsen (Frp) er imponert over Hamar-rådmannens anbefaling:

– Rådmannen i Hamar er en person jeg har meget stor respekt for, men jeg er overrasket over at han tydeligvis vil vrake mjøssykehus til fordel for et nytt sykehus i Hamar. Dette er et destruktivt forslag, og jeg frykter det vil skade hele sykehusprosessen, sier Johnsen

– Har det så mye å si hva Hamar mener i en høringsprosess?

– Jeg er redd dette kan føre til en dominoeffekt, som setter hele prosessen tilbake til start. Vi må unngå lokale kretskamper som kan ødelegge for mjøssykehuset, for da får vi ingenting, og det vil alle tape på, sier Johnsen.

Rådmann Bjørn Gudbjørgsrud svarer følgende når han får seg forelagt at Johnsen synes utspillet hans er destruktivt:

– Jeg har lagt fram en faglig begrunnet innstilling. Den er det mulig å være både enig og uenig i. Jeg ser fram til en konstruktiv politisk og faglig debatt, og tror det er mer konstruktivt enn destruktivt å være tydelig på standpunkt, sier Gudbjørgsrud.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.