Tor André Johnsen mener Slagsvold Vedum i flere medieoppslag skaper et feilaktig bilde av at regjeringen og landbruksminister Jon Georg Dale (Frp) sitter med hendene i fanget uten å gjøre noe.

– Trygve Magnus er flink til å være opposisjonspolitiker, men her bommer han ganske voldsomt, sier Johnsen.

Han avviser at regjeringen har framstått som passive i møte med tørkekrisen.

– Vi har vært på saken lenge. Landbruksministeren har en veldig god dialog med jordbruksorganisasjonene. Nå i dag har han kalt inn alle organisasjonene til dialog for hvordan man skal gjennomføre flere tiltak for å hjelpe bøndene. Han har til og med åpnet for reforhandling av jordbruksoppgjøret, sier han.

– Hva mener du Vedum burde gjøre framfor å kritisere regjeringen?

– Det blir jo fort litt tom retorikk og symbolpolitikk fra hans side. Trygve Magnus trenger ikke gjøre noen ting, annet enn å kanskje dempe kritikken sin litt. Han skaper et inntrykk av at vi ikke gjør noe, og det er feil, sier Johnsen, som mener det er synd at Vedum driver med «krisevaksineringsretorikk».

– Dette er feilaktig kritikk fra Trygve Magnus. Han skaper et inntrykk av at vi ikke gjør noe, og det er feil. Vi har fullt fokus på situasjonen; hatt god dialog lenge, og har gjennomført tiltak. Hva mer landbruksministeren skulle ha gjort, er vanskelig for meg å forstå, legger han til.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.