Den nye nasjonale fraværsgrensa har gitt bedre resultater i vårt fylke enn noe annet sted i landet. Gjennomsnittlig fravær har falt fra 7,1 prosent skoleåret 2015/2016 til 4,5 prosent skoleåret 2016/2017. Ingen andre fylker kan vise til så stor nedgang, og Hedmark ligger godt under landsgjennomsnittet på fraværsprosent blant elevene.

– Flertallet av elevene er mer på skolen enn de var før, og det er utelukkende positivt. Så er det noen som får over ti prosent fravær, og da får de «ikke vurdert» i de fagene. Andelen «ikke vurdert» har økt noe, sier fylkesråd for utdanning, Aasa Gjestvang.

Hun opplyser at skolene følger opp de elevene som nærmer seg fraværsgrensa tett.

– Vi gjør alt vi kan for at disse ikke skal få en «IV», og i de tilfellene det likevel skjer, prøver vi å få dem inn igjen i skoleløpet, men for mange kan det være krevende, sier Gjestvang.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.