Arbeidsgruppen ble satt ned av styret i Hamar Ap i 2017, og ble ledet av Ingunn Børresen.

27. september i fjor presenterte arbeidsgruppa hvilke funn de hadde gjort etter en rekke intervjuer med sentrale tillitsvalgte på et medlemsmøte i partiet med 18 medlemmer til stede.

De som arbeidsgruppa hadde intervjuet, var både tillitsvalgte fra seniorforum, daværende partileder Thomas L. Jørgensen, tidligere ordfører Morten Aspeli og tidligere ordførerkandidat Anne-Lise Bakken.

Gruppa konkluderte med at «noe» skjedde i 2007. Da hadde Ap tapt valget med Bakken som ordførerkandidat. Morten Aspeli ble partiets nye gruppeleder i kommunestyret.

Konkret listes det opp: Betydelige personmotsetninger over tid, manglende åpenhetskultur, manglende respekt for flertallet, at kommunestyregruppa var en «stat i staten», og at det var sterke interne fraksjoner som ikke hadde god kjemi.

I tillegg nevnes til dels meget røff debattstil fra enkeltpersoner, og jernbanesaken som hadde skapt betydelig strid og spenning.

Arbeidsgruppen foreslo selv at det kunne arrangeres en motivasjonskveld for alle interesserte, få flere politiske saker ut til arbeiderlagene og komme raskt i gang med utarbeidelse av valgprogrammet for neste periode som aktuelle tiltak.

Nestleder Sylvia Brustad foreslå å etablere en mer tydelig rolleforståelse mellom partiorganene internt, og tydelighet på hvem som uttaler seg på vegne av partiet i ulike sammenhenger.

Medlemsmøtet ga sin tilslutning til arbeidsgruppas arbeid, og det var enighet til hvordan partiet kunne komme videre.

Det var enighet om at uakseptabel debattform skulle identifiseres og korrigeres, men at det skulle være god takhøyde.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.