Mandag morgen melder Statistisk Sentralbyrå (SSB) at grensehandelen på dagsturer til utlandet økte med 8,3 prosent i firekvartalsperioden fra 2. kvartal 2018 til og med 1. kvartal 2019.

Tallene er sammenliknet med foregående firekvartalsperiode.

Nordmenn handlet for 16,3 milliarder kroner i denne perioden. Dette er 1,25 milliarder kroner mer enn i forrige periode.

SSBs nettsider kan vi lese følgende:

«Til tross for at grensehandelen øker i kroner, holder antall grensehandelsturer seg stabilt, viser nye tall fra grensehandelstatistikken. I perioden 2. kvartal 2018 til og med 1. kvartal 2019 ble det gjennomført 8,6 millioner dagsturer, som er om lag det samme som i den forrige firekvartalersperioden. Det betyr at det gjennomsnittlige handlebeløpet pr tur økte fra 1 735 kroner til 1 889 kroner.»

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.