– Hele kvartalet skal bli uteliv som underholdning, bespisning og teater. Dette er ting som har synergier for hverandre.

Det sier Christian «Bobby» Vold (50) til HA.

Fredag den 13. åpner O’Learys i Hamars gamle rådhus. Med 246 sitteplasser, og omtrent like mange ståplasser, blir dette det største utestedet i Hamar sentrum.

RESTAURANT-SPESIALISTENE

Familieselskapet Vold Eiendommer AS eier det gamle rådhuset der O’Learys åpner sportsbar, pub og restaurant.

I samme kvartal, og med fysisk kontakt og direkte gjennomgang til restauranten, ligger First Victoria Hotel. Også dette bygget eies av Vold Eiendommer.

Her holder også restaurant Nagomi til. Den drives av Vold-familien og har pene resultat. På motsatt side av gata leier Vold ut lokalene til restaurant Victoriahaven. Pizza-restaurant Dollie Dimples et steinkast unna leier også av Vold. Det samme gjør Hamar Teater der Kippersund-familien også driver noe serveringsvirksomhet i «rådhuset».

Ny restaurant i 2017

Vold bekrefter overfor HA at han bygger om hjørnedelen av det gamle rådhuset, med vinduer blant annet mot Vangsvegen og puben Irishman, til restaurant:

– Jeg er i dialog med to aktører, men vil ennå ikke si hvem vi vil leie ut til. Avhengig av hva slags konsept vi velger vil det bli om lag 150 sitteplasser, sier Vold.

Han er ikke skremt av det faktum at restaurant Basarene (HA tirsdag) reduserer åpningstidene for å kutte tap, at restaurant Valuta i kulturhuset har kuttet ut kveldsåpent og Hai Hang nylig stengte burgerstedet Volume på Østre Torg.

Rom for nisjer

– Det er synd at Basarene må stenge på dagtid fordi det er et fint lokale på Stortorget. Det er også en flott restaurant. Jeg tror at det fortsatt er rom for gode konsept som folk vil ha i Hamar. Suksessen med Nagomi – og Victoriahaven – viser at det er rom for også litt «finere» spisesteder, sier Vold.

– Hva må til for å lykkes?

– Man må komme med noe som ikke finnes fra før. Og det må være skikkelig. Bare her i gata har vi så ulike konsept som Nagomi og Tante Gerda. Begge lykkes fordi de er unike. Nå tar vi sjansen på O’Learys og vi kommer med nok en restaurant. Det er en fordel med mange utesteder, fra Irishman og Pizzanini til Nagomi, i strøket her, sier Vold og legger til:

– Vi kan selvsagt bomme. Noen kommer og noen går i denne bransjen. Men vi tror på dette!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.