Det ligger an til en budsjettbehandling i kommunestyret 20. desember av det rolige slaget.

Etter to år med økonomisk omstilling, er den kommunale økonomien på rett kjøl. Formannskapet behandlet budsjettet for 2018 onsdag i en gemyttlig tone.

Bedre forbindelse

Verken posisjon eller opposisjon kom med forslag om å flytte penger, men de kom begge med verbalforslag om å be om nye utredninger.

Verbalforslagene ble gjensidig godt mottatt, så det var i grunn ingen ende på gemyttligheten.

Hamar Arbeiderparti ønsker å komme videre med opprusting av strekningen mellom CC og Østre torg.

Helt siden CC åpnet, har det vært snakket om en bedre sammenknytning med en bedre forbindelse for gående og syklende.

Krematoriet

Ap vil be rådmannen jobbe mot Statens vegvesen for å få fullført oppgraderingen av Vangsvegen helt til Østre torg.

Ap er også opptatt av skolenes uteområder. De ønsker en tilstandsrapport for alle uteområdene og en oversikt over oppgraderingsbehovene.

Hamar krematorium er en gjenganger. Krematorieovnen har vært ute av drift i ti år. Ap vil heise saken igjen, og få tatt stilling til framtidig bruk av krematoriet.

Hvite busser

Mens det i Stange kommune har vært mye diskusjon om turer til konsentrasjonsleirer i regi av Hvite busser/Aktive fredsreiser, har denne diskusjonen vært fraværende i offentligheten i Hamar.

Ap vil nå be rådmannen legge fram en politisk sak om kommunal finansiering av fredsreisene.

Styrke ny utekontakt

Ap fikk ros fra Regnbuealliansen for forslagene.

– Mye fornuftig, mente Stig Vaagan (V).

Regnbuealliansen (BBL, H, V, Pp, MDG) kom på sin side med forslag om å styrke den nye utekontakten. I rådmannens budsjettforslag er det satt av midler til én stilling, mens alliansen mener det må ses på hvordan utekontakten kan tilføres ytterligere to stillinger.

Flertallspartiene vil også øke bevilgningen til Frivilligsentralen med 300.000 kroner, og bevilge 200.000 kroner barne- og ungdomstiltak som fordeles av ungdomsrådet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.