I kartet som NVE har publisert er store deler av Hedmark nå merket rødt - altså det 4. og øverste nivå av flomvarsel. 

Kartet er imidlertid generelt og gir ikke nødvendigvis et riktig bilde lokalt. Det ser man ettersom både Hamar og Brumunddal ligger innenfor det røde kartet og elvene i våre områder ikke ligger faretruende høyt.

Knut Ola Aamodt, som er vakthavende hydrolog i NVE sier det er fare for flom rundt mange av sideelvene til Gudbrandsdalslågen, Trysilelva og Glomma.

I tillegg kan det oppstå flom i området som er markert rødt.

Her lokalt har NVE målestasjon i Fura i Løten. 

Målinger der viser foreløpig middelflomsnivå.

- Men det er ventet 20-30 milllimeter nedbør det neste døgn. Da kan Fura komme opp på gult nivå, sier Aamodt.

Tidlgiere i dag meldte HA om at det forventes en flomtopp på minst 124,6 meter i Mjøsa og kanskje mer ettersom stigningen siste døgn har vært større enn forventet.

Dette var basert på utregninger fra Glommens og Laagens Brukereierforening som er de som overvåker Mjøsa tettest. 

NVE har i sin prognose en kulminering av Mjøsa på 124,60 meter. Denne kulmineringen skal skje 19. mai.

Det er andre steder i Hedmark og Oppland som flommen virkelig har gjort skade. For eksempel rundt Otta og Glomma.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.