Gerd-Else Sletmoen, Henny Kildahl og Ingvill Sveen mottar årets næringsstøtte fra Løten kommune på 120.000 kroner. De tre aktørene er valgt ut fordi de hver for seg har gjort mye for å styrke næringslivet i Løten, og fordi de har jobbet hardt for å skape merkevarer fra bunnen av.

– Vi er stolte av at det i landbrukskommunen Løten er matrelaterte bedrifter som mottar årets næringsstøtte, sier ordfører Bente-Elin Lilleøkseth (Ap).

1.500 flatbrødposer

De tre driver med vidt forskjellige ting, men alle tre med grunnlag i matproduksjon. Henny Kildahl baker flatbrød, og hennes flatbrødbakeri Nosim har etter hvert blitt godt etablert som leverandør til blant annet Matfatet i Ringsaker, julemarkedet på Budor og gardsmatutsalg i Elverum. I disse dager forbereder hun en leveranse på 1.500 poser med flatbrød til Idrettsgallaen 6. januar neste år.

– Det blir ny potetvasker og utstyr til baking av hamburgerbrød, sier Kildahl.

Hun får 50.000 kroner fra Løten kommune. Det samme gjør Ingvill Sveen, som driver honningproduksjon på Sveen Vestre sammen med mannen Erik Solheim Røhne.

samlingspunkt

20.000 kroner går til Gerd-Else Sletmoen som driver Løten Nærstasjon. Siden gjenåpningen i 2016, har serveringsstedet og møteplassen i stasjonsbygningen på Løten bygget opp en merkevare som leverandør av god og kortreist mat, og kulturopplevelser.

– Nå skal vi få oss en industriell komfyr, som er noe jeg har ønsket lenge, forteller Sletmoen fornøyd.

Til nå har serveringen vært litt begrenset av mangelen på utstyr til tilberedning. Dette har likevel ikke begrenset Løten Nærstasjon i å tilby en ypperlig og variert lunsjmeny, men nå blir det også mulig å tilberede skikkelige middagsmåltider, ifølge Sletmoen. Hun er forståelig nok strålende fornøyd med å få midler av Løten kommune til dette.

flinke på sosiale medier

Berte Helgestad er forretningsutvikler i Hamarregionen Utvikling, og næringskontakt for Løten kommune. Hun forteller at alle de tre som mottar støtte er flinke til å dele bilder og videoer av produksjonsprosessen i sosiale medier.

– De har også satset stort på å utvikle egen emballasje, og dette med merkevarebygging er viktig fra dag 1. Der har disse tre gjort en kjempejobb, mener Helgestad.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.