18. april starter den første av vårens rettsmaratoner. Da settes Hedmarken tingrett med en gutt i slutten av tenårene fra Hamar på tiltalebenken. Han er tiltalt for seksuelle overgrep mot rundt 50 jenter under 16 år fra store deler av Norge. De fleste overgrepene via nettet, men noen også fysisk.

Saken er svært spesiell. Gutten ble første gang pågrepet og varetektsfengslet for ett år siden. han ble deretter sluppet fri i fjor sommer, men pågrepet på nytt før jul 2016 fordi han var i gang med å kontakte jenter på nytt.

Saken skal gå i retten helt til slutten av mai.

BRANNSAKEN IGJEN

2. mai starter Borgarting lagmannsrett i Oslo behandling av anken etter at en hamar-mann i fjor ble dømt til 18 års forvaring for å ha satt fyr på huset til sorenskriver Ola P. Svor i Hedmarken tingrett. Han og familien mistet huset sitt i en brann som var påsatt natt til 22. juli 2013. Datteren og en venninne kom seg ut med knapp margin.

Hamar-mannen er dømt for en lang rekke med trusler og vold og alvorlige forhold. dette får han stort sett ikke prøve for en høyere domstol, det er i grove trekk brannsaken – der han er dømt for drapsforsøk – som skal behandles.

Saken gikk første runde i Sør-Østerdal tingrett, og skal i andre runde gå i Oslo for at ikke dommerne skal være inhabile siden de kjenner Ola P. Svor.

SEMOU-SAKEN

Få dager etter at nettovergreps-saken er slutt i Hedmarken tingrett, starter rettsoppgjøret i en annen mye omtalt og alvorlig kriminalsak.

Saken mot de to danskene som er tiltalt for å ha slått hull i kraniet på HamKam-spiller Franck Semou med en hammer fredag 30. september i fjor. Vel å merke under forutsetning av at statsadvokaten bestemmer seg for å ta ut tiltale. Trolig blir det gjort.

Tingretten har satt av tid til saken, der et dansk Hells Angels-medlem og en annen danske etter politiets oppfatning reiste ens ærend fra Danmark til Hamar den dagen for å slå ned fotballspilleren i ei gate bak Briskeby.

Begge to nekter skyld for overfallet. Begge har sittet varetektsfengslet siden slutten av oktober, da de ble pågrepet i Sverige og Danmark.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.