Det skriver Innlandet fylkeskommune i en pressemelding.

Det var ideene til Edin Bjørseth Horten (7 år fra Hamar), Sean Fabian Andersen (19 år fra Lillehammer), Olav Brostrup Müller (41 år fra Lillehammer og kultursjef i kommunen) og Einar Andreas Lilleengen (20 år fra Brumunddal) som gikk videre.

bølger på mjøsa

 - Jeg tenkte på bølger på Mjøsa og hender som holder hverandre fordi de er venner. Men jeg trodde 99,9 prosent sikkert at jeg ikke skulle bli en av vinnerne, sier 7 år gamle Edin Bjørseth Horten fra Hamar.

 - Det er gøy å ha vært med på å prege noe søregent som et fylkesvåpen, og det er kult å ha vært med på å lage noe som skal vare så lenge. Men jeg ble veldig overrasket da jeg hørte hvor mange som leverte et forslag, sier Sean Fabian Andersen.

gjenkjennelige trekk

I sin gjennomgang var juryen vel så mye opptatt av begrunnelsen og ideen bak som selve det visuelle uttrykket.

 - Vi fikk inn mange kreative forslag, men disse fire ideene skilte seg ut. De hadde gode begrunnelser, og jeg mener de alle bidro til å ivareta de sterke tradisjonene vi har i Innlandet samtidig som de ønsket å framstille det nye fylket på en framtidsretta måte, sier Even Aleksander Hagen (Ap) og leder av fellesnemnda for nye Innlandet fylkeskommune og juryleder.

 - De har alle trekk som det er mulig å se igjen i det vedtatte fylkesvåpenet, og de skal være stolte av sitt historiske bidrag i denne sammenhengen, legger han til.

kommunikasjon

Totalt ble det levert inn 162 forslag til nytt fylkesvåpen for Hedmark og Oppland. De fire ideene ble valgt som grunnlaget til tre utvalgte designbyråer. Byråene leverte så sine tolkninger av de fire ideene, totalt 12 forslag. Juryen innstilte 20. september på Ferskvanns forslag «Kommunikasjon og knutepunkt», og det ble enstemmig vedtatt i begge fylkestingene 24. oktober.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.