• FLOTT KIRKEBYGG: Øvre Vang kirke har fått installert vanntåkeanlegg. FOTO: Hanne Maren Torpen Hokstad

Hamar kirkelig fellesråd fikk tirsdag tildelt Kirkesikringsprisen 2018. Det er tredje gangen denne prisen deles ut, i et samarbeid mellom KA Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter og KNIF Trygghet.

Prisen tildeles fellesråd eller menighetsråd som har utmerket seg i arbeidet med sikring av sine kirkebygg.

Fikk pris

Det var Tommy Johansen, driftsleder i Hamar kirkelige fellesråd, leder Solveig Seem i Hamar kirkelige fellesråd og Inger Fæster, leder i Vang menighetsråd som tok imot prisen.

Kirkeverge Daniel Flugstad synes det er veldig artig at kirken i Hamar ble denne prisen til del.

– Vi har jobbet mye med sikring av kirkebyggene de siste årene, og investert i brannvern og moderne alarmanlegg. Prisen er en honnør til kirken, men også til Hamar kommune som har bevilget midler. Dette er en bra anerkjennelse, sier Flugstad.

Begrunnelsen

Slik lyder juryens begrunnelse: «Årets vinner har de siste 8–10 årene jobbet systematisk for å bedre sikkerheten i alle sine kirkebygg. Det er blant annet installert brannvarslingsanlegg, nye sikringsskap, tyverialarm samt vanntåkeanlegg i en kirke. I tillegg til dette er det utarbeidet nye sikringsrutiner. Her kan nevnes avtale om årlig kontroll av elanlegg med termofotografering, månedlige interne rutiner for kontroll av brann- og elektriske anlegg, rutinemessige brannøvelser og rutiner for opplæring av ansatte og frivillige.

Fellesrådet har i samarbeid med lokalt brannvesen også etablert nøkkelbokser ved kirkene med beskrivelse og foto av gjenstander som er prioritert å ta ut av kirkene ved en eventuell brann. Dette gir brannvesenet muligheter til å redde uerstattelige kulturelle verdier ved en eventuell brann.

Det er ikke vanlig at brannvesenet har «belønnet» eier av virksomhet med kake etter et tilsyn, men det skjedde her. Det er derfor med stor glede vi i dag tildeler Hamar kirkelig fellesråd Sikringsprisen for 2018.»

Prisen består av 25.000 kroner og et grafisk trykk, og det spørs om det ikke også blir kake på alle ansatte på kirkekontoret etter denne prisutdelingen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.