Vi hadde selvfølgelig håpet på en økning, slik at vi kunne gjort en enda større innsats for arbeidslivet og barn og unges oppvekstsvilkår. På stedet hvil betyr at vi kan fortsette det gode arbeidet vi allerede gjør, sier direktør for Likestillingssenteret Goro Ree-Lindstad til HA.

Regjeringen foreslår ingen økning i tilskuddet til Likestillingssenteret på neste års statsbudsjett. Likestillingsminister Trine Skei Grande (V) besøkte nylig Likestillingssenterets nye lokaler på Hamar. Hun viste stor interesse for arbeidet senteret legger ned.

 VIL STYRKE LIKESTILLINGEN

I  en presemelding sier Ree-Lindstad det slik:

-- Vi er veldig glad for at Skei Grande viste begeistring for arbeidet vårt, og vi håper at det på sikt kan bidra til å styrke likestillingssentrene, sier direktør for Likestillingssenteret Goro Ree-Lindstad.

Likestillingssenteret holder til på Hamar, og er ett av fire nasjonale sentre for likestilling. Senteret har 7 ansatte og jobber med tiltak for økt likestilling på en rekke arenaer. I 2019 har de satt forskjellsbehandling mellom mennesker med funksjonsnedsettelser på dagsorden med rapporten «Kjønnsdelte hjelpemidler?». Likestillingssenteret er særlig opptatt av barn- og unges oppvekstsvilkår.

KURS FOR BARN OG VOKSNE

-- Stereotype kjønnsroller og trange normer begrenser barn og unges muligheter og yrkesvalg. Derfor er bevisst innsats i tidlig oppvekst nødvendig, sier Ree-Lindstad. 

Likestillingssenteret holder en rekke kurs, og har i løpet av 2019 hold kurs til barnehage ansatte for å oppdage vold og overgrep, til videregående elever om sex, grenser og samtykke, og til rådgivere i skolen om bevisste utdanningsvalg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.