– Akkurat det vedtaket er mye viktigere enn at jeg skal bygge nytt hotell på Hamar. Et positivt vedtak om nytt hotell på Tjuvholmen vil bare nå utvidelse ved Radiumhospitalet til knærne!

Det sier Arthur Buchardt til HA torsdag ettermiddag.

Investoren fra Brumunddal, nå Nevlunghavn, feiret bursdagen sin sammen med familien da styret for Helse Sør-Øst torsdag fattet vedtaket han har drømt om:

Nytt klinikkbygg til tre milliarder kroner ved Radiumhospitalet.

Kreftpasient og pådriver

Arthur Buchardt fikk i 2006 påvist kreft. Allerede året etter inviterte han til en konsert med Rod Steward i Nevlunghavn for å samle inn penger til kreftsaken.

Buchardt har blitt en kjent støttespiller for kreftsaken generelt og Radiumhospitalet spesielt.

Han er leder for Radiumhospitalets Venner (se faktaramme).

Styret for Helse Sør-Øst vedtok torsdag at foretaket selv skal stå for utbyggingen av Radiumhospitalet. En tid tilbake var det snakk om at Buchardt og partnere selv tilbød å sette opp bygget og leie det bort til sykehuset.

– Som leder av venneforeningen har jeg vært en pådriver for å få vedtatt denne utbyggingen, sier Buchardt til HA.

Utbyggingen skal ifølge torsdagens vedtak starte om et års tid.

Roser Sylvia Brustad

Buchardt understreker at det er flere som skal roses for å ha jobbet aktivt for utvidelsen:

– Sylvia Brustad fortjener ros i denne sammenheng, sier han.

– Vedtaket om utvidelsen er veldig viktig for hele kreft-Norge – og det gjelder både pasienter, ansatte og forskningen. Vedtaket er et resultat av at venneforeningen har kjempet i åtte år, sier han.

HamaR-Hotellet

– Hva tenker du om det som nå skjer med hotellplanene i Hamar?

– Jeg forholder meg til invitasjonen fra ordfører og rådmann. De har opptrådt ryddig og korrekt – også i tråd med regelverket for anskaffelser og EØS-regler. Jeg håper at politikerne i Hamar respekterer dette på samme måte, sier Buchardt.

– Hva mener du med det?

– At det finnes kjøreregler for slike prosesser og at de er fulgt til punkt og prikke. Da håper jeg at Hamars politikere følger opp håndteringen til rådmannen og ordføreren. Jeg ble invitert av rådmannen og ordføreren, og alt har skjedd etter boka. Det er meget viktig at en kommune, når man skal håndtere slike prosesser, forholder seg til regler og retningslinjer.

– Hva tenker du om debatten i Hamar og at saken er utsatt?

– Det har jeg ingen mening om, sier Buchardt til HA.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.