– Det er veldig mye gode minner i denne bilen, fra da jeg ikke var gammel nok til å kjøre. Det er en drøm å få kjøre den selv nå. Nå bruker jeg den hver dag, sier John Petter Strand.

Ved siden av står en rød 1988-modell Pontiac Fierro. Den kjøpte faren John Erik Strand da sønnen bare var tre år gammel.

– Det er lenge å vente til du får kjøre når du får bilen mens du bare er tre år, ler faren, som er leder i Hamar American Car and Bike Club.

Søndag arrangerte de for sjuende gang veteranbiltreff i Hamar med over 100 biler og 20 motorsykler.

Klubben ble startet i 2008. Da var de fem stykker i en garasje. Nå har de eget klubbhus, og har rundt 35 aktive medlemmer.

– Det yngste medlemmet er 20, mens den eldste er opp mot 70 år. Man må bare ha interessen for å være med, sier John Erik Strand.

Folk fra store deler av Hedmark og Oppland var på plass for å få med seg treffet søndag.

En av dem som var på plass var Geir Bolseth, som er bosatt i Brumunddal. Han hadde med seg en rimelig sjelden bil: En MG TB fra 1939.

– Dette er den eneste i Norge. Bilen ble bare produsert fra mai til september i 1939. Så startet krigen. Det ble laget 370 eksempler, sier Bolseth.

Han kjøpte den i 1982 som vrak, og var først helt ferdig med den i 2007.

– Alt er bygget opp, hver eneste skrue er pusset og satt på, sier han, men presiserer at det var verdt alle timene det tok å bygge opp bilen på nytt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.