- Vi ønsket å forlenge leieavtalen i fem år til, men så det ikke mulig å drive lenger når vi kun ble tilbudt ett års kontrakt med fire måneder løpende oppsigelse. Det ville være det samme som å la de ansatte jobbe på oppsigelse.

Det sier Sigmund Hagenes (67) fra Hamar.

Han eier Mix-kisoken like ved den nordlige inngangen på Maxi storsenter.

Vil satse på MAT

Senterleder ved Maxi Storsenter, Dagfinn Lerberg (39) fra Stange, bekrefter at Mix-kiosken stenger dørene i løpet av etterjulsvinteren.

Lerberg er ikke sikker på hva lokalene skal brukes til, men sier det slik:

- Vi ønsker nå å styrke senterets serveringstilbud i dette lokalet, og kommer tilbake med mer info om hva dette blir så fort det er klart og kan offentliggjøres.

Han understreker at Narvesen har en annen kiosk på senteret, og legger til:

- To kiosker er kanskje i meste laget. Vi må rigge senteret for de neste 10 årene.

Tilbakegang siden høsten

Hagenes sier at det overhodet ikke var forhandlinger om leiepris som ødela, men at det kun var kontraktens varighet som gjorde at han valgte å gi seg.

- Hvordan er utviklingen i kiosken?

- Salget har stagnert etter at CC Stadion åpnet. Siden høsten har vi hatt en liten nedgang, sier han og legger til:

- Jeg jobber med å finne andre jobber for de ansatte i en Mix-kiosk jeg driver i Stange og i Joker-butikken jeg eier på Ajer, men jeg vet ikke hvordan det blir. Per nå er det fem som mister jobben sin på Maxi.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.