• NARKODEPOT: Politiets egne bilder av et narkotikadepot mennene knyttes til. FOTO: POLITIET
  • HASJSELGERE: 27. april tok politiet de to mennene.FOTO: TROND SVENDSEN

HA har tidligere skrevet om de to polske mennene som nå sitter varetektsfengslet, mistenkt for å ha forsynt ungdom i Hamar og på Hedmarken med betydelige mengder hasj og marihuana. Muligens også andre narkotiske stoffer.

Da politiet slo til mot mennene 27. april hadde de spanet på dem i lengre tid. Og hadde også en viss peiling på hvor de oppbevarte stoff.

DEPOT VED SKOLE

Ett av depotene politiet knytter de to mennene til, ligger i området ved Børstad ungdomsskole i Hamar.

På politiets eget bilde av det ser man hvordan narkotikahunden Joplin, som deltok i aksjonen 27. april, snuste seg fram til stedet der stoffet lå gjemt.

Der ble det funnet over 100 gram hasj gjemt.

Det er svært vanlig at personer som selger narkotika ikke oppbevarer store mengder i sin egen bolig. Da politiet gikk inn hos de to polakkene, gjorde de funn av mindre mengder stoff. Men minst like interessant var funn av poser og vekt som indikerte at herfra drives det salg av narkotika.

DEPOT VED OLRUD

Også i området ved Olrudsenteret i Furnes ble det funnet et narkotikadepot som politiet knytter til de to mennene.

Også her ble det funnet godt over 100 gram marihuana gjemt.

De to polske mennene har bodd på en adresse i Hamar-området som ligger med relativt kort avstand til begge disse depotene.

PÅ’N IGJEN

Etter razziaen 27. april, ble polakkene løslatt dagen etter mot meldeplikt.

Men 8. mai ble de pågrepet på nytt.

Politiet hadde fått informasjon om at de allerede 29. april – altså bare to dager etter at politiet hadde slått inn døra deres og leidedem ut i håndjern – hadde forsøkt å selge narkotika til flere personer inne på konsertstedet Gregers i Hamar. Minst to gjester på stedet skal ha fortalt politiet at de ble tilbudt narkotika.

Det ble ransaket på nytt hjemme hos dem etter pågripelsen, og det ble funnet cirka 15 gram hasj.

OMFATTENDE SPANING

Det er omfattende spaningsarbeid fra Hamar-politiet gjennom vinteren og våren i år som har gjort at både narkotikadepotene og de to polske mennene ble tatt.

Den ene av mennene, som er 22 år gammel, er i tillegg til narkotikatrafikken, også siktet for vold og trusler. Voldssaken skriver seg fra kort tid etter at han ble løslatt i slutten av april.

Den andre (33) er siktet for to voldssaker.

Han har erkjent besittelse av nærmere 300 gram hasj, og over 40 gram amfetamin.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.