Dermed gjorde Fetsund-jenta akkurat som under OL i Sotsji i 2014. Også der gikk hun til topps.

Jessica Diggins fra USA tok sølvet, mens bronsemedaljen gikk til lagvenninnen Kikkan Randall.

Falla, som var klart best også i prologen, var eneste norske jente i finaleheatet.

Den norske sprinteksperten tok bronse både i VM i Falun i 2015 og VM i Val di Fiemme i 2013. Torsdag ble det gull.

–Jeg kan ikke tro hva som akkurat skjedde. Jeg hadde en fantastisk dag, og skiene var gode. Det var løst i sporet, men det akkurat sånn jeg vil ha det, sa Falla.

–I den siste svingen tenkte jeg "de er rett bak meg, de er rett bak meg". Diggings har vært helt sykt god i den siste bakken hele dagen, tilføyde 26-åringen, som vant med mange meter.

Bjørgen røk

I målområdet sto mamma Heidi Caspersen og jublet for datteren.

–Jeg har ikke ord hvor stolt jeg er av Maiken. Hun har vært i finalen i hvert eneste verdenscuprenn i vinter også. Jeg vet ikke hva jeg skal si nå, men jeg er helt utenfor meg selv, sa hun til NRK.

Regjerende verdensmester Marit Bjørgen røk ut i kvartfinalen. Langrennsdronningen fra Rognes var nummer åtte i prologen og havnet i heat med blant andre Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng. Der var de norske jentene på defensiven hele veien, og kun Weng klarte med et nødskrik å ta seg videre.

– Selvfølgelig var jeg frustrert da jeg gikk i mål, jeg vil jo prestere bedre. Men det har vært sånn i vinter, jeg har ikke vært i sprintfinaler siden jeg kom tilbake, sa Bjørgen til NTB etter exiten.

Skuffelse i VM-debuten

Kathrine Harsem gikk karrierens første VM-renn torsdag. 28-åringen gikk en god prolog til sjuendeplass, men i kvartfinalen var debuten over også for henne. Harsem slapp Stina Nilsson og amerikanske Sophie Caldwell foran seg inn på oppløpet, og Varden-løperens tid var ikke sterk nok til å gå videre på tid.

Svenske Nilsson var den store favoritten foran torsdagens sprint, men mislyktes. Malung-jenta gikk over ende i semifinalen og røk ut.

Heidi Weng røk også ut i semifinalen.

(©NTB)

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.