Ansatte ved sykehuset i Lillehammer er i opprør. Politikerne i Lillehammer likedan.

Nå er det klart at Toril Kolås trekker seg som fagdirektør i Sykehus Innlandet.

- Det siste året har det vært jobbet med et oppdrag fra styret i Sykehuset  Innlandet, med mål om  å finne helhetlige og faglig gode løsninger for SI. I tillegg  skulle forslagene vise betydelige økonomiske innsparinger. Som Sykehuset Innlandets øverste medisinske ansvarlig kan jeg ikke stille meg bak, eller stå inne for, prosessen med ferdigstillelsen og det endelige resultatet administrerende direktør nå presenterer. 

Det skriver Toril Kolås i en pressemelding hun har sendt ut.

LES: Smerteklinikk kan forsvinne

- De negative konsekvensene ved flere av disse er potensielt store i forhold til pasienttilbudet, for store pasientgrupper  i begge fylker, ingen faglig helhetlig løsning og faglig usikkert. På tross av svært tydelige signaler fra fagdirektør, levering av forslag  på helhetlige modeller siste 2 år, har allikevel administrerende direktør valgt å ikke hensynta  disse innspill innen viktige områder. På bakgrunn av dette kan jeg ikke lenger på vegne av Innlandet, som fagdirektør, og som lege støtte administrerende direktør i hans  innstilling, og fratrer herved min stilling med øyeblikkelig virkning, skriver hun videre.

Til etterretning

Styreleder Anne Enger tar Toril Kolås oppsigelse til etterretning. Direktør i Sykehus Innlandet, Morten Lang-Ree, sier til GD at hennes syn ikke har vært ukjent for han, og han tar begrunnelsen hennes til etterretning.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.