I Hamar-rådmannens budsjettforslag for 2018 er det lagt inn 750.000 kroner til ny utekontakt i sentrum.

– Vi legger i tillegg inn penger til å opprette et årsverk som fritidsveileder, vi oppretter et årsverk som familiekoordinator, og barnevern styrkes. Økt stillingsressurs til helsesøster/skolehelsetjenesten skal gi økt tilgjengelighet og tidlig innsats i barneskolen. Totalt sett er det mange tiltak innenfor dette området, sier rådmann Bjørn Gudbjørgsrud.

Flere får nettbrett

Han mener den økonomiske omstillingen Hamar kommune har gjennomfør de siste to årene nå bærer frukter.

– Budsjettet er relativt ekspansivt, og det er få kommuner som kan matche det. Vi har få smertefulle kutt. Det er sikkert ikke alle som er hundre prosent fornøyde, men vi har fått til mye, sier Gudbjørgsrud.

Andre gode nyhetene for de yngre innbyggerne er:

➤ Nettbrett til flere klassetrinn, samt noen nettbrett i barnehagene.

➤ Leksehjelp på ungdomsskolen.

➤ Mer undervisning i basisfagene i grunnskolen.

➤ Bedre kvalitet på svømmeundervisningen, ved å leie et ekstra basseng, og en ekstra instruktør.

➤ Økt voksentetthet og økt pedagogtetthet i barnehagene.

Nye sykehjemsplasser

Rådmannen legger også opp til økte bevilgninger til helse og omsorg. Det bygges rus- og psykiatriboliger med heldøgns bemanning, Finsal bygges ut med seks nye sykehjemsplasser neste år. Kommunen satser på ernæring i pleie- og omsorgssektoren, og øker matbudsjettet med en million.

– Vi har også behov for å forsterke staben i forbindelse med jernbanegjennomføringen, så vi må ansett flere folk på det området, sier rådmannen, som ønsker seg en fysisk Bylab i gågata, der innbyggerne kan følge de store utbyggingsprosjektene i byen.

Kutter i Eiendomsskatten

Rådmannen foreslår også å redusere eiendomsskatten med 2,5 millioner. Promillesatsen blir redusert fra 5,30 til 5,17 promille.

Ordfører Einar Busterud er godt fornøyd med tingenes tilstand.

– Vi er ferdig med grovryddinga. Ryddejobben ble gjort på ett par år, uten stor uro. Nå er vi over på mer framoverlente og framtidsrettede tiltak, sier Busterud.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.