Den kritiske tilstanden på vegen har gjort det nødvendig ikke bare å frese ned den gamle asfalten, men også å fjerne fullstendig det gamle laget helt ned til grusen under. Forbi Åsmarka kirke vil trafikken de nesten 14 dagene bevege seg i krypetempo.

– vegen må bli verre før den kan bli bedre igjen, sier prosjektleder i Statens Vegvesen, Arnfinn Trosterud.

på tide

I lengre tid har bilistene irritert seg over vegen gjennom Åsmarka.

– Den var nedkjørt, og det var voldsomt mye sprekker, sier Trosterud. Han kan ikke huske at det har skjedd stort med strekningen i løpet av de 15 årene han har hatt jobben.

– Men nå får vi «tommel opp» av sjåførene som passerer oss, sier han.

to seksjoner

Først ut er altså strekningen forbi Åsmarka kirke, ned til Arnebergkrysset. Denne biten er på fem og en halv kilometer. Men også fire og en halv kilometer videre ned mot Næroset skal dekkes på ny, og restene fra fresingen av asfalten der fraktes opp til Åsmarka.

– Vi tilsetter bindemiddel, og bruker dette i blandinga når vi legger ny asfalt. Det er en grad av gjenbruk her, sier Trosterud. Prislappen på det nye vegdekket vil ende på seks millioner kroner.

trafikkfarlig

At det er på tide at det skjer noe med vegen gjennom Åsmarka, er Synne Torgersen i Åsmarka Bygdeutvalg helt enig i.

– Jeg opplevde vegen som på grensen til trafikkfarlig, da mange sjåfører var like opptatte med å passe seg for hull i vegen, som å se seg for, mener Torgersen. Spesielt på vinterstid, med mange hytteturister på vegen. hun gleder seg til å prøvekjøre den nye asfalten når den har kjølnet.

– Det blir kjempebra. Så får vi håpe at den holder seg like god i lang tid. Nå tar de seg jo bryet med å frese den helt ned, sier hun.

Kjør forsiktig

Arbeidet utføres av Veidekke, på oppdrag av Statens Vegvesen. Fresemaskinen er hentet inn fra Vestlandet, og vil fortsette å tygge løs på asfalten en stund til før underlaget er klart for å bekles på ny. Fra og med midten av uke 40 regner Trosterud med at vegen er helt ferdig. Inntil da ber prosjektlederen forbipasserende sjåfører om å kjøre pent og forsiktig gjennom området.

– Det har de gjort til nå, og vi håper det fortsetter sånn, sier Trosterud.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.