Kvinnen som ble alvorlig skadet i et knivoverfall i Moelv i forrige uke ligger fortsatt på sykehus, og behandles for det som blir beskrevet som omfattende skader.

Samtidig har politiet opplysninger i saken som gjør at de etterforsker knivoverfallet som et drapsforsøk.

VURDERER NY SIKTELSE

På bakgrunn av sakens alvorlige karakter, vurderer politiet om de skal utvide siktelsen mot den varetektsfengslede mannen fra grov kroppsskade til forsøk på drap.

– Politiet utelukker ikke at det er snakk om drapsforsøk, og på bakgrunn av det som har kommet fram i etterforskingen så vurderer vi kontinuerlig om siktelsen skal utvides, sier politiadvokat Frode Aabak til HA.

KJENTE HVERANDRE FRA FØR

Mannen, som ikke er norsk statsborger, kjente kvinnen fra før. Det er en relasjon mellom dem, og begge har i avhør forklart at de kjenner den andre.

– Politiet har en teori om at saken bunner i noe konkret, men vi kan ikke være mer konkrete enn det foreløpig hva gjelder motivet.

Det sier politiadvokat Frode Aabak til HA.

Det skal tas flere avhør av begge de involverte framover, men den siktede mannen er foreløpig ikke avhørt nærmere etter det første avhøret han ga til politiet fredag kveld.

HAR FUNNET KNIV

Politiet har funnet kniven som de mener er gjerningsvåpenet i saken.

Et av mange spørsmål som skal besvares i forbindelse med etterforskingen, er om denne kniven er blitt skaffet til veie av den siktede kort tid før overfallet. Skulle den være det, kan det være med på å styrke mistanken om at overfallet var planlagt.

Mannen nekter skyld i saken.

HAR AVHØRT VITNER

– Er det vitner til selve overfallet?

– Vi har avhørt flere vitner i saken, men vi ønsker foreløpig ikke å si noe konkret om hva disse har sett, sier politiadvokat Frode Aabak.

Politiet etterlyser fortsatt vitner som har vært i området ved Kilde skole onsdag 8. desember mellom klokka 12 og 12.30.

De vil også fortsatt svært gjerne ha opplysninger om en sølvgrå Opel Astra 1999-modell, og tips om bevegelser for denne bilen i Moelv-området samme dag.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00