Den blide furnesingen tar imot HA blant brystholdere og dametruser. Panoramavinduene i det romslige lokalet gir en følelse av å befinne seg ute i den store verden – selv om bare noen speilglassruter skiller oss fra Hamars så mye omtalte gågate.

Senest sist uke hadde HA stort oppslag om Ola Myhre – veteranen som har drevet flere virksomheter i Hamar sentrum. De mange tomme butikklokalene gjorde Myhre så tung til sinns at han til høsten flytter fra Hamar til Trondheim.

Det har vært mange artikler om tomme lokaler, konkurser og nedleggelser – særlig på sentrumsentrene Torghjørnet og Kvartal 48. Men det har vært enda flere om folk som satser i sentrum - der Røsbak er i særklasse.

Kjerringa mot strømmen

Hun har fått det med seg, alt av skriverier, Ingrid Røsbak.

Men stedet for å henge med hodet og klage- selv da hun måtte ut av Kvartal 48 der det skal bli kontorer for skatteetaten – fant hun seg nye lokaler på motsatt side av gata.

– Flere kunder snakket sist uke om Myhre-saken i HA. Mange har vært litt sinte på ham for å snakke negativt om sentrum, sier Røsbak.

– Hvordan ser sentrum ut fra ditt utsiktspunkt, midt i gågata?

– Det første som slo meg da jeg flyttet ut til gågata var hvor mye folk det er her hele tiden. Det er selvsagt ikke som et 17. mai-tog, men det går folk forbi her hele tiden. For meg har dette vært en helt ny opplevelse, sier Røsbak.

Ny-gammel etablering

Hva gjør så veteranen med flere års fartstid i denne HA-serien?

Jo – Ingrid Røsbak har etablert et splitter nytt foretak.

Etter å ha drevet Innerst Inne som et enkeltpersonforetak i 15 år valgte hun i vår å etablere aksjeselskapet Innerst Inne AS med 30.000 kroner i aksjekapital.

– Hvordan var det å stifte nytt selskap i en alder av 67?

– Det kjennes OK. Jeg fikk mye hjelp med etableringen av regnskapsføreren. De sier at det er tryggest med AS, sier hun.

– Du ble gründer i en alder av 52 år da du åpnet på Kvartal 48. Hvordan var det?

– Jeg har sjelden tenkt på det som noe annet enn en jobb. Men selv om jeg tenker litt på ansvaret det innebærer å drive for meg selv, så følte jeg med på den trygge siden helt fra starten. Og det gjør jeg fortsatt, sier Røsbak.

Har 40 prosent økning

Hun forteller om god støtte fra både ektemannen og døtrene helt siden hun startet for seg selv:

– Hva er erfaringen etter et par måneder med gågate-lokaler?

– Veldig bra. Jeg elsker å være her. Lokalene er så lyse og romslige. Og de faste kundene kommer fortsatt. I tillegg har jeg fått mange nye kunder som nå oppdager butikken min. I mai hadde jeg 40 prosent høyere salg enn i mai i fjor. Jeg vil gjerne også si at jeg har verdens beste gårdeiere i Kjell Egil og Jan Arne Aasen som eier lokalene her. De vil løfte sentrum!

Gratis parkering

– Hva trengs i byen, mener du?

– Det eneste som skal til for å skape mer liv i sentrum er at folk handler her. En riktig blanding av spesialbutikker er bra. Og så bør det gjøres noe med parkeringsbestemmelsene. En time med gratis parkering vil bare skape stress. Det bør bli minst to timer. Tre hadde vært topp, sier Røsbak.

Hun understreker at det ikke er spesielt for Hamar at butikker i bysentrum sliter:

– Jeg hører det samme når jeg treffer kolleger på bransjetreff. Dette skjer landet rundt, sier hun.

Vil drive butikk lenge

– Hvor lenge vil du holde på?

– Jeg sier som mannen min: Vi jobber så lenge vi kan. I denne jobben treffer jeg masse hyggelige mennesker, sier hun og understreker følgende budskap:

– Det er et godt liv å drive butikk i Hamar sentrum.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.