– Jeg håper det er første og siste gang dette skjer. Det er skremmende at ikke lille Brumunddal med sine tre barneskoler klarer å gå sammen om en felles feiring på nasjonaldagen når Oslos 35.000 skolebarn kan samles i ett barnetog gjennom byen, sier Hanne Østby Granmo.

Hun og flere andre samlet seg i Husebyparken til feiring av nasjonaldagen, slik tradisjonen alltid har vært i Brumunddal. Årets 17. mai-arrangement har skapt heftige diskusjoner blant brumunddøler.

tilbake til fellesskapet

– Vi må tilbake til tidligere tradisjoner med at barnehagene har sitt eget tog klokka 13.30. Skolene samles til felles tog gjennom Brumunddal og alle ender til slutt i Husebyparken. Vi har en flott grønn oase midt i Brumunddal og den må vi bruke 17. mai, mener Laila Venner.

Før første gang i historien gikk Ringsakers største skolekrets, Mørkved, alene fra Kirkebakken og «hjem» til den flotte nye skolen sør i Brumunddal.

På skoleplassen traff vi voksne mennesker uten barn i skolen som likevel hygget seg med det nye opplegget:

– Vi vil jo være ute sammen med alle andre og nyte denne dagen. Mørkved er et fint alternativ når det ikke ble noe felles i Husebyparken, sier Sølvi Kulsveen til HA.

Færre mennesker i gata

Det var merkbart færre mennesker rundt barnetoget gjennom Brumunddals gater sammenlignet med tidligere 17. mai-feiringer.

Årsaken synes klar; mange folk i Mørkved bivånet barnetoget på sin ferd fra Kirkebakken – gjennom skolekretsens mange gater og fram til skoleanlegget.

I siste liten hadde også Mørkved-elevene fått et korps til å føre an. Lenge så det nemlig ut til at de 350 elevene måtte traske fra Kirkebakken uten takt og tone.

HA var også innom Nes på nasjonaldagen. Nesningene samles seg til et felles barnetog gjennom gatene på sommervakre Tingnes. Midt i opptoget kjørte bonde Ragnar Dobloug traktor med kjempehenger for 30. året på rad, slik at de aller yngste fikk hvile føttene litt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.