Først berget han Lillestrøm fra nedrykk høsten 2016. I fjor kunne klubblegenden lede de gule og svarte til cupgull – Åråsen-klubbens første tittel på ti år.

– Jeg er mindre opptatt av hva andre mener. Vi er opptatt av å få mest mulig ut av spillerne vi har her i Lillestrøm. Valg av virkemidler er det ofte spillernes kvaliteter som avgjør. Hva andre karakteriserer oss som, bryr jeg meg ikke om, sier Erlandsen til NTB.

– Blir du såret av merkelappene enkelte setter på din fotball?

– Alle andre får mene hva de vil. Jeg bryr meg ikke om det i det hele tatt. Vi jobber på vår måte i Lillestrøm, og det er vi veldig stolte over, sier trenerveteranen.

Oppe siden 1975

58-åringen håper cuptriumfen mot Sarpsborg kan gi den sovende giganten et løft.

– Det er i alle fall et fundament som kan foredles, men går det veldig dårlig i år, har det ikke betydd noe for sesongen 2018. Men det var viktig for Lillestrøm å vinne et mesterskap igjen. Det skjedde noe rundt klubben. Vi har et håp om å utvikle laget vårt, sier Erlandsen.

I mange år snakket man bare om å overleve på øverste nivå og forlenge rekordrekken over antall strake sesonger i Eliteserien. Uten unntak har Lillestrøm spilt blant de beste siden 1975.

– Vi som jobber med sport, har ikke vært så opptatt av hva som er gjort videre, men du skal bygge videre på kultur og tradisjoner. Du skal ikke underslås av det er viktig for en klubbs eksistens, men vi ønsker hele tiden å bli bedre. Vi går ikke rundt og tenker på at vi har holdt oss så lenge, sier Erlandsen.

Sløste mye

Han ser oppover tabellen. Fjorårets 12.-plass er han ikke fornøyd med.

– Vi skapte veldig mange sjanser. Vi var litt lite effektive foran mål. Hadde vi scoret mer, hadde vi kommet høyere på tabellen. Marginene vi hadde med i cupen, hadde vi ikke på samme måte i serien. Vi får prøve å få med oss de marginene i år, sier Erlandsen.

Thomas Lehne Olsen er hentet inn fra Tromsø for å avlaste toppscorer Erling Knudtzon. Olsen scoret 11 ganger for Tromsø, mens Knudtzon ble LSKs mestscorende spiller med åtte mål i 2017.

– Forhåpentlig får vi en spiller som klarer å bidra til at effektiviteten blir større. Det er ikke nok til å havne veldig høyt på tabellen når din mestscorende setter åtte mål, men får vi flere på det nivået, vil det hjelpe oss betraktelig, sier trenerveteranen.

– Jeg vet at kommer vi til like mange sjanser i år, scorer vi flere mål. Det er jeg sikker på, sier Erlandsen.

Reisesyke

LSK imponerte i 0-0-generalprøven mot Rosenborg mandag. En stor utfordring for LSK blir å bedre borteformen. Kun tre seirer ble det på fremmed grunn i fjor.

– Hadde vi bare tre, spør Erlandsen før bortemøtet med Bodø/Glimt i serieåpningen.

– Vi skulle ønske at vi var bedre både hjemme og borte. Tre borteseirer er litt for lite, men vi må også bli bedre hjemme. Det er viktig for interessen rundt klubben.

Lillestrøm var snilleste lag i Eliteserien sist sesong. 31 gule og to røde kort pådro Erlandsens menn seg.

– Vi ønsker å være fairspillende og underholdende. Det er oftest de beste lagene som har færrest gule og røde kort, så vi håper den trenden fortsetter, smiler Erlandsen lurt.

(©NTB)

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.