Politiet karakteriserer det som ren og skjær flaks at sjåføren i bilen på bildet ikke kom alvorlig til skade. Mandag 3. oktober i fjor befant denne bilen seg i en vei i Brumunddal. Der var også en ringsakermann i 40-årene. Han kjørte traktor.

KJØRTE OVER BILEN

Hva som så skjedde kommer til å bli et tema i Hedmarken tingrett neste fredag. Da står ringsakermannen tiltalt for å regelrett ha kjørt over denne bilen.

– Sjåføren av bilen kom ikke alvorlig til skade. Når man ser hvordan bilen ser ut, så tenker man at det kunne gått annerledes, sier politiadvokat Magnus Schartum Hansen i Innlandet politidistrikt.

DØMT FOR TO ULYKKER

Det som gjør saken ekstra graverende, er at ringsakermannen to ganger tidligere er dømt for å ha forårsaket dødsulykker.

I 1998 omkom en tenåringsgutt på moped da han ble påkjørt bakfra av ringsakermannen i svært høy hastighet på gamle E6 i Furnes. Ringsakermannen ble dømt til fengsel i to år og ni måneder, og domstolen mente det var bevist at han hadde kjørt i rundt 180 kilometer i timen. Mannen hadde på dette tidspunktet ikke førerkort, og hadde heller aldri hatt det. Han ble fradømt retten til å ta førerkort for alltid, men fem år senere kunne han søke om å få ta lappen. Noe han fikk. Forut for denne ulykken var mannen dømt 10 ganger for kjøring uten førerkort og to ganger for promillekjøring.

KAMERAT OMKOM

I 2005 mistet kameraten hans livet da de to kjørte ut av veien på Rudshøgda i Ringsaker. I retten erkjente mannen at han hadde kjørt i 120 i 80-sonen på stedet, men forklarte at det var et rådyr og ikke selve farten som hadde forårsaket ulykken. Da denne ulykken skjedde, hadde han hatt førerkort i cirka ett år selv om han for andre gang hadde blitt fradømt retten til å kjøre bil for alltid.

Han ble dømt til fengsel i ett år og seks måneder.

– Mannens tidligere domfellelser kan få betydning når han nå er tiltalt for et nytt trafikkforhold, sier politiadvokat Magnus Schartum Hansen, og da gjelder det både i forhold til mulig fengselsstraff men også i forhold til om mannen nok en gang skal bli fradømt retten til å kjøre bil.

– Var et uhell

Ringsakermannen erkjenner ikke skyld for å ha kjørt over bilen med traktor.

Advokat Jostein Løken er forsvarer for ringsakermannen.

Han opplyser i en SMS til HA at mannen mener det var et uhell da han kjørte over bilen, og at han ikke kan lastes for dette.

Mannen som var fører av bilen kommer og skal vitne om hendelsen når saken kommer opp i tingretten.

Etter det HA får opplyst er det ingen andre vitner til hendelsen, og det er derfor de to førernes versjoner som skal bedømmes av tingretten.

Politiet tar i tiltalen forbehold om at det kommer til å komme et erstatningskrav mot ringsakermannen fra bileieren som ble overkjørt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.