Godt over 100 rødkledde mennesker spretter opp fra stolsetene på O'Learys i Hamar, og en øredøvende jubel fyller rommet. På TV-skjermene har Liverpool nettopp satt spikeren i kista med 3-1 scoringen over byrival Everton. Og det under feiringen av RedHeds Hamar, Liverpools lokale supporterklubb, 10-årsjubileum. 

Scenene kunne like gjerne vært fra en pub rett i nærheten av Anfield. Engasjementet er i det minste helt på høyde. 

Et familiekonsept

Styremedlemmene Andri Magnusson og Tor-Ole Kirknes forteller at de hadde bestilt bord til 80 stykker i forkant av markeringen på O'Learys. Nesten det dobbelte møtte opp for å få det med seg.

- RedHeds Hamar har klart å skape ting i byen. Det er blitt et miljø for dette, sier Kirknes.

De møtes til hver kamp. På vanlige kamper er de mellom 30 og 80 som ser kampene sammen. Under kamper mot rivaler er de godt over 100. De yngste som er til stede lørdag er fem år, mens de eldste er over 70. 

- Det er et familiekonsept, og ungene skal kunne være med når kamptidspunktene tilsier det. Vi tar gjerne i mot supportere av motstandere til å se kamper med oss også. Her er det rom for alle, sier Magnusson. 

Større enn ventet

Tor Inge Martinsen var én av fire som startet opp supporterklubben for drøyt ti år siden. Sammen med Gard Bakken, Stian Nielsen og avdøde Eirik Hovland hadde de første styremøte i oktober 2006.

- Vi hadde ikke så mye tanker om hva det skulle bli. Vi startet mest for å dekke vårt eget behov for å se kamper sammen med likesinnede, sier Martinsen, som kom opp med navnet som han er fornøyd med.

- De fleste kaller seg Liverbirds, men RedHeds Hamar var bra. Røde Hedmarkinger, sier han, og legger til at han ikke trodde supporterklubben skulle bli så stor som den er i dag. 

- Men vi visste jo at det var mye Liverpool-fans i området. Det er flinke folk som har utviklet det mye. Det har også fått en sosial profil, og det samles inn penger til veldedige formål. 

- Rundt 150.000 har blitt samlet inn i løpet av de ti årene, skyter Magnusson inn. 

Venner for livet

I dag har klubben rundt 200 betalende medlemmer.

Magnusson kom som innflytter til Hamar og kjente ingen. Men gjennom supporterklubben fikk han fort venner.

- På under ett år hadde jeg så gode venner at de kunne hjelpe meg med å passe unger og alt mulig. Det har blitt en familie, sier han.

Under tiårsjubileet var som nevnt alle generasjoner samlet. Tobias Skjelseth (11) og Kornelius Bråten (11) så Merseyside-oppgjøret sammen med Svein Haugom og Jon Olav Bråten. Tobias og Kornelius setter pris på å bli inkludert å få være med å se kamper. 

- Vi er jo Liverpool-supportere og ser en del kamper. Det er gøy, sier de to. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.