Det skriver Hamar kommune i en pressemelding til HA.

Selskapet er etablert av kommunene Løten, Stange og Hamar i fellesskap og skal samarbeide tett med lokalt næringsliv. De tre kommunene har samlet den største veksten både av innbyggere og arbeidsplasser i Innlandet. Formålet med selskapet er å bidra til ytterligere utvikling og ikke minst sørge for at alle de som nå ønsker seg til området som følge av ny motorveg og dobbeltspor jernbane får mulighet for det.

LES OGSÅ: Her er søkerlisten til stillingen

Eli Bryhni har utdanningsbakgrunn fra NMBU og BI, og har også en doktorgrad. De siste årene har hun vært daglig leder for Hamarregionen Utvikling. Daglig leder for nemnda i Hamarregionen Utvikling Einar Busterud sier Bryhni ble ansatt i skarp konkurranse med andre svært kvalifiserte kandidater.

– Kvaliteten på og antallet som søkte direktørjobben er i seg selv en bekreftelse på at Hamar-området har blitt et svært populært område, sier Busterud.

– Det gjorde utvelgelsen vanskeligere, men desto mer morsom å være med på. Eli har i lederjobben i Hamarregionen Utvikling vært med å løfte både næringsutviklingen og samarbeidet i Hamarregionen. Spesielt har etableringen av PARK gründer- og næringshus, profilering og VR-klyngen vært noe som har skapt nasjonal oppmerksomhet.

- Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben sier Bryhni.

– 1. mai er vi operative, og da samles reiseliv og næringsliv under samme tak. Å være et attraktivt lokalsamfunn trekker både folk, næringsliv og turister, og det er i stor grad de samme tingene som etterspørres. Derfor er det bra at vi nå ser ting i sammenheng og kan sette større kraft bak det vi driver med. Hamarregionen har alle muligheter framover, men vi konkurrerer med andre byområder på Østlandet. Nøkkelen til å lykkes ligger i å jobbe mot felles mål, og få til et tett samarbeid mellom det offentlige og næringslivet.

– 1.200 nye arbeidsplasser på to år forteller at det går veldig bra nå, men vi har enda større potensial, sier Bryhni.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.