– Hva jeg tenker om framtida? Jeg vet ikke. Jeg vet ikke om jeg har noen framtid. Jeg står øverst på dødslista hans nå. Han kommer aldri til å glemme dette.

Med lav og delvis gråtkvalt stemme entret ekskona til Hamar-mannen som torsdag ble funnet skyldig i forsøk på overlagt drap på sorenskriver Ola P. Svor og hans familie vitneboksen, etter at juryen hadde kommet med sin kjennelse.

Hennes forklaring om at han betrodde seg til henne om at han hadde tent på huset har vært helt sentral i saken. Det vet hun, og det vet 40-åringen som nå står foran et langt opphold i fengsel, dersom dommen fra Borgarting lagmannsrett blir stående.

FRYKT

Dette sa kvinnen til lagmannsretten:

– Min største frykt, og det har det alltid vært, er å ikke bli trodd. Helt fra jeg var liten har jeg opplevd at å ikke bli trodd, det var det verste.

Jeg opplevde det med politiet og i starten, at de ikke trodde på meg. Helt til de begynte å finne bevis for at det jeg sa var sant. Men jeg visste at jeg satte meg sjøl først på lista over folk han ikke blir ferdig med da jeg sa det han hadde fortalt meg om brannen hos Svor.

Det har vært veldig mange år med veldig mye frykt.

DRAMATISK

Juryen i Borgarting lagmannsrett trakk seg tilbake klokka 11 onsdag formiddag for å komme til en konklusjon på om Hamar-mannen er skyldig i å ha satt fyr på huset til sorenskriveren, og dermed i å ha forsøkt å begå overlagt drap.

Ikledd T-skjorte med teksten «Syndebukk» under dressjakka entret Hamar-mannen rommet for å få kjennelsen et drøyt døgn etter i går.

Han har hele tiden hevdet sin uskyld, og står på at det ikke var han som tente på huset.

Etter at kjennelsen hadde falt, spurte lagmannen om han hadde forstått utfallet.

– Ja det har jeg, svarte mannen fattet og sindig.

Kort tid etterpå ba forsvarerne hans om at han fikk forlate rettssalen og dra tilbake til fengselet. Noe retten ga tillatelse til.

AVSLUTTES FREDAG

Fredag avsluttes ankesaken i brannsaken med prosedyrer på straffereaksjon og erstatningskrav.

I fjor ble Hamar-mannen dømt til 18 års forvaring av Sør-Østerdal tingrett.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00