Det er en omfattende jobb som skal gjøres før Statens vegvesen kan åpne et felt på E6 for trafikk etter sprengningsuhellet i Kleivberga.

Driftsentreprenøren Mesta skal kjøre ut om lag 100 lastebillass etter det gjennomførte sprengningsarbeidet. Tre lastebiler går i skytteltrafikk for å kjøre bort sprengstein og det halvmeter tjukke gruslaget som ble lagt ut for å beskytte vegbanen under sprengningsarbeidet.

En 40 tonn tung gravemaskin laster opp lastebilene. En annen gravemaskin arbeider med å pigge flere store steinblokker i mindre deler før de kan fraktes ut.

– Må være trygt å åpne

– Det er viktig å få åpnet E6 for trafikk så raskt som mulig. Samtidig må det være trygt for trafikken å passere området hvor det var rasfare, sier Asbjørn Stensrud i Statens vegvesen..

Når sprengsteinen og det beskyttende gruslaget er kjørt ut, skal vegbanen renses og feies. Deretter skal det settes opp om lag 100 meter rekkverk med stolper som ble fjernet før det rasfarlige bergpartiet ble sprengt ned.

– Vi kan ikke sette på trafikk før vi får opp rekkverket, sier seksjonsleder Stensrud.

Entreprenøren skal sette opp 75 meter med betongblokker på gulstripa for å sikre det videre arbeidet som må gjøres i bergveggen.

– Vi skal bolte fast noen steinblokker etter anbefaling fra våre geologer. Vi skal også sette opp igjen to lysmaster, sier Stensrud.

Stor innsats for å åpne vegen

Klokkeslettet for når E6 kan åpnes for trafikk torsdag med redusert framkommelighet er ikke klart.

– Folk skal være trygge på at jobben blir gjort så raskt og effektivt som råd. sier Stensrud.

 Når kan Vegvesenet åpne E6 for normal trafikk i begge retninger?

– Det er vanskelig å si, men vi håper det lar seg gjøre før påske, sier Stensrud.

Omkjøring

E6 har vært stengt i Elstadkleiva nord for Fåvang siden mandag på grunn av rasfare. 22. mars oppsto det en sprekk langs ei steinblokk i fjellsida etter sprenging i et grustak som ligger tett inntil E6. Arbeidet med å sprenge løse steinblokker var ferdig onsdag kveld.

Anbefalt omkjøringsveg for E6 i Ringebu er rv. 3 gjennom Østerdalen eller E16 i Valdres og fv. 51 over Valdresflye for kjøretøy over 7,5 tonn, samt all gjennomgangstrafikk. For mindre biler er det skiltet lokal omkjøring på fylkesvegene.

Statens vegvesen følger med på framkommeligheten på omkjøringsvegene. Fv. 51 over Valdresflye er åpen hele døgnet nå mens E6 er stengt, men ved dårlig vær kan Valdresflye bli stengt på kort varsel.

Bilister som skal kjøre over Valdresflye må være utstyrt for å kjøre på vinterføre, og bør følge med på vær- og føremeldinger.

LES OGSÅ: Fylkesvegene på Hedmarken får 46 km med ny asfalt

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.