Dronning Sonja tildeles Trysil-Knut prisen 2017. Den prestisjefulle prisen deles i år ut for tiende gang, og dronningen kommer selv til Trysil for å ta i mot prisen. Det skriver Destinasjon Trysil i en pressemelding.

Trysil-Knut prisen har i år 10-årsjubileum, og årets mottaker er ingen ringere enn Hennes Majestet Dronning Sonja.

- Den er tiende året på rad vi gir ut Trysil-Knut prisen. Prisen har gått til personer i Norge som har gjort de store bragdene med styrke, mot og engasjement. Vi mener helt klart at Dronning Sonja er en verdig vinner av prisen, og er svært glad for at dronningen selv vil komme til Trysil for motta prisen, sier komitemedlem for Trysil-Knut prisen, Ole-Martin Norderhaug.

Første kvinnelige prisvinner

Dronning Sonja er den første kvinnelige prisvinneren av Trysil-Knut prisen. Tidligere vinnere har blant annet vært Nils Arne Eggen, Olav Thon og Petter Northug.

- Vi har valgt å gi Dronning Sonja prisen for hennes tålmodighet og diskresjon i tiden før hun fikk gifte seg med daværende kronprins Harald, hennes innvirkning på og modernisering av det norske kongehuset, hennes fantastiske måte å skjøtte sine kongelige plikter som dronning av Norge og hennes enorme arbeidsinnsats for å promotere Norge, forteller Norderhaug.

– I tillegg er hun en sporty dronning, og vi lar oss imponere over at hun fortsatt er så aktiv og mye ute i naturen som hun er.

Kanskje kommer kongen

Dronningen er ventet til Trysil for å motta prisen torsdag 31. august. Selve prisen skal utdeles av fylkesmann Sigbjørn Johnsen som også sitter i priskomiteen. Resten av programmet for besøket er under arbeid og vil bli offentliggjort på et senere tidspunkt. Det er ikke avklart ennå om dronningen kommer i følge med kongen.

- Det er 22 år siden kongeparet var i Trysil sist. Jeg hadde gleden av å hilse på dem da. De utstråler virkelig noe spesielt, så vi gleder oss til å ta i mot Dronning Sonja. Vi skal lage folkefest og vise henne noe av det Trysil er god på, sier ordfører i Trysil, Erik Sletten.

Tidligere prisvinnere:

2016: Erling Neby

2015: Nils Arne Eggen

2014: Jørn Lyseggen

2013: Even Kvien

2012: Olav Thon

2011: Petter Northug

2010: Aksel Lund Svindal

2009: Dagfinn Enerly

2008: Gunnar Sønsteby

Trysil-Knut prisens jury består av: Sigbjørn Johnsen, Sylvia Brustad, Ole Martin Norderhaug, Bo Halvardsson og Svein Skarpmo.

Trysil-Knut statuetten deles ut etter mottoet til Trysil-Knut: Raskere, sterkere, høyere, modigere.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.