Det skriver Den Norske Turistforening i en pressemelding mandag morgen.

1. april for fem år siden lanserte DNT ung grønne luer for single – og røde luer for dem som var i et forhold. Spøken tok av i sosiale medier, og siden den gang har grønn lue blitt et uttrykk og en merking de fleste friluftsglade, single kjenner til.

– Regnbuelua har de seks karakteristiske pride-fargene, som symboliserer blant annet fellesskap. Lua skal gi et tydelig signal om at alle er velkommen i naturen, uavhengig av identitet, kjærlighet og seksuell legning, sier nyvalgt leder i DNT ung, Markus Malmin.

– Lett å heie på DNT ungs forslag

DNTs generalsekretær Dag Terje Klarp Solvang kommer selv til å trekke i den fargerike lua på påsketuren:

– Da DNT ung foreslo å lage egne regnbueluer var det lett å heie på det. Regnbuefargene symboliserer fellesskap, kjærlighet og frihet, og har i tretti år vært et viktig symbol for rettighetene til homofile, bifile og transpersoner, sier Solvang.

Singelturer for skeive

I fjor sommer ble DNT ung utfordret på at de kun arrangerer singelturer ut ifra et tradisjonelt kjønnsrollemønster. Derfor skal DNT ung nå også arrangere singelturer for «skeive» på fjellfestivalen Vinjerock i sommer.

– Regnbuelua er ment for alle som ønsker å støtte opp om og ta et aktivt standpunkt til verdiene regnbuefargene står for, framfor alt friheten til å være seg selv. Og; vi har flere eksempler på par som har funnet hverandre takket være den grønne lua. Vi håper at noe så enkelt som et nytt hodeplagg vil føre flere sammen, sier Markus Malmin.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00