• STORE PLANER: Espern kan bli Hamars nye boligperle. HA sjekker hva som er siste nytt.
    ILLUSTRASJON: Lund & Slaatto Arkitekter / Espern Eiendom

God morgen, HA-leser!

Denne tirsdagen er det faktisk bittebittebittebittelille julaften. Ikke verst!

I den morgenmørke HA-redaksjonen henger vi fortsatt litt etter med julepyntingen, men verneombud Trude Ånnevik har tatt på seg jobben med å skaffe noen kubbelys i løpet av dagen.

Også i dag får våre lesere et bredt spekter av saker:

Vi har allerede fulgt opp ukas store snakkis, nemlig Hamar kommunes klimabudsjett. Er det realistisk å fjerne bilene fra sentrum? Ja, mener ordføreren - som ser for seg en bilfri bykjerne innen noen år. HA følger opp saken utover dagen.

Rundt Hamar sykehus trengs derimot plass til flere biler. Nå kan nedlagte Sagatun barnehage bli omgjort til parkeringsplasser.

I løpet av dagen legger vi også ut en sak om at det kan bli bygd bru over til Espern.

I Løten er det god stemning etter at den 34 år gamle brannbilen omsider er byttet ut med en splitter ny Volvo med firehjulstrekk.

HA-sporten har nok å sysle med i dag. Klokken 19 møtes nemlig Storhamar og Vålerenga i CC Amfi.

Vi har tatt en prat med trener Fredrik Söderström, som mener laget ennå kan heve seg flere hakk.

Skøyteløper Martine Ripsrud mener vinnersjansene er større etter innføringen av nye, blå supertrikoter. Er blått raskere enn rødt ...? Det forskes på mye rart for å spare noen små hundredeler.

I dagens God Dag-spalte drøftes et kontroversielt tema: Har man omsider klart å finne skjelettet til julenissen? Her kan en og annen illusjon stå i fare for å kollapse fullstendig.

HA har også laget en julequiz hvor du kan se inn i spåkula for 2018. Om et år trekker vi ut den personen som har gjettet mest riktig.

God fornøyelse!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.