- Den dukket plutselig opp på rommet til datteren min på lørdag for snart en uke siden. Da villde den ikke fly og det virket som den haltet, så vi lot den bare være. Men på søndag kom den flaksende ned, og siden har den vært her, sier Kurseth. 

Det er verken spurv eller andre fugler det er snakk om. Nei, selv om vi bare så vidt er inne i februar, er det en sommerfugl som har flyttet inn på Ådalsbruk. Nå bærer den navnet Lothepus. 

- Navnet ga jeg den mest på spøk søndag kveld etter å ha sett Farmen. Og siden har det blitt sånn. Ungene spør etter Lothepus hver morgen og synes det er litt stas, sier Kurseth. 

Egen Facebook-side

Hva sommerfuglen spiser, er ikke helt klart.

- Jeg tror kanskje den lever på blomsterstøv og matrester, sier Kurseth.

Det nye familiemedlemmet har også fått egen Facebook-side. 

- Den opprettet jeg med tanke på at kanskje kan være litt artig for folk å følge med på livet som sommerfugl i vinterland, sier hun. 

Se video i toppen av saken.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.