Jernbanedebatten på Hamar har på ingen måte lagt seg, etter at statsminister Erna Solberg var på Hamar 14. august og sa at regjeringen var positiv til det østre traséalternativet. Sætre er gruppeleder for Høyre i Elverum kommunestyre. Med det østre alternativet, vil det være mulig å kjøre direktetog Oslo – Elverum, uten å snu toget på Hamar. Også ved det vestre alternativet er det lagt inn en tilsving, men fordi stasjonen da blir liggende etter tilsvingen, må tog som likevel skal stoppe på Hamar stasjon snus.

– Denne saken gjelder i første rekke Stange, Hamar og Ringsaker. Vi må se saken i et større perspektiv. En østlig trasé vil ha en positiv betydning for Elverum og Østerdalen, påpeker Sætre.

Han ønsker direktetog fra Oslo til Elverum og eventuelt Rena/Østerdalen, som kan bidra til at Oslo og Elverum er i dagpendleravstand med toget. Forbedret infrastruktur kan medvirke til økt attraktivitet i Elverum, vekst og utvikling.

– En reisetid på litt over en time mellom Elverum og Oslo vil åpne store muligheter, mener Sætre.

– Rørosbanen er i dag ikke elektrifisert. Dette betinger at i hvert fall strekningen til Elverum blir det?

– Ja, det stemmer. Jeg ser heller ikke bort fra at det må gjøres oppgraderinger av selve banen mellom Hamar og Elverum, sier Sætre.

Hedmark Høyre gikk i fylkestinget inn for øst, i likhet med hva Hamar Høyre har kjempet for i mange år.

Det østre traséalternativet innebærer at det bygges en ny stasjon ved Vikingskipet før banen krysser Vangsvegen og går mellom Disen og Åkersvika opp og forbi Børstad gård. Ved Furnesvegen blir tunnelpåslaget, før banen går i tunnel under Hamar og ikke kommer opp i dagen igjen før på Jessnes.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.